Факультет землевпорядкування – чемпіон 66-ї спартакіади студентів НУБіП України з шахів

14 вересня 2022 року
   Протягом 07-1вересня 2022 року у корпусі № 4 НУБіП України проходили змагання серед студентів з шахів. Цим захопливим, інтелектуальним, емоційним і видовищним видом спорту продовжилась 66-та спартакіада студентів НУБіП України 2022-2023 навчального року. Цьогорічна спартакіада особлива і увійде в історію, як символ нездоланного духу української молоді під час військових дій у нашій країні. 
   В змаганнях взяли участь 13 факультетів та 2 ННІ нашого університету. На першому етапі команди були розподілені на чотири підгрупи і лише по дві команди з кожної групи проходили до наступного кола змагань – ¼ фіналу. Серед них збірні факультетів та ННІ: гуманітарно-педагогічного; землевпорядкування; тваринництва та водних біоресурсів; інформаційних технологій; захисту рослин, біотехнологій та екології; аграрного менеджменту; юридичного, механіко-технологічного; лісового і садово-паркового господарства; агобіологічного; ветеринарної медицини; енергетики, автоматики і енергозбереження; економічного і харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
   У півфінальних поєдинках команди грали дуже професійно і зважено, намагалися перебороти противника розумово і психологічно. Проявили максимальну майстерність і жагу до перемоги, адже кожен необережний хід вартував місця у фіналі.
 
   У першому півфіналі зустрічалися збірні факультету тваринництва та водних біоресурсів і ННІ лісового і садово-паркового господарства. Тривала запекла боротьба. Нульовий рахунок утримувався майже протягом усього часу. Лише перемога на першій дошці капітана ННІ лісового і садово-паркового господарства надала впевненості його команді. І у підсумку 1:4, впевнена перемога і місце у фіналі.
 У другому півфіналі зустрічалися команди факультетів землевпорядкування та агробіологічного. Землевпорядники досить впевнено розпочали гру і з перших десяти ходів захопили ініціативу. Але команда агробіологічного факультету міцно тримала оборону і гра проходила досить рівно. Зокрема впевнені атаки факультету землевпорядкування привели команду до перемоги та фіналу 4:1 на їхню користь!
   Фінальна частина змагань зібрала велику кількість вболівальників та глядачів. Палка підтримка додавала наснаги і впевненості гравцям, які віддячували гостям чудовою грою та красивими розіграними дебютами.
   За третє місце зустрічалися команди факультетів тваринництва та водних біоресурсів і агробіологічного. Володарями бронзових нагород з впевненою перемогою 5:0 стали шахісти факультету тваринництва та водних біоресурсів. Агробіологи посіли четверте місце.
 
 
  У фіналі обидві команди ННІ лісового і садово-паркового господарства і факультету землевпорядкування мали у складі досвідчених шахістів, обидві команди боролися тільки за перемогу і демонстрували надзвичайну шахову тактику, знання теорії і психологічну підготовку. Першу перемогу здобули землевпорядники. Та спортсмени ННІ лісового і садово-паркового господарства не збиралися здаватись і одразу ж зрівняли рахунок. Доля чемпіонського кубку вирішилася між капітанами команд на першій дошці, де команда факультету землевпорядкування виявилася більш досвідчиною.
   Перемога і чемпіонський кубок у факультету землевпорядкування, а срібні нагороди отримали шахісти ННІ лісового і садово-паркового господарства.
 
Вітаємо призерів і переможців змагань!
 
 
 
Віталій Мирошніченко,
асистент кафедри фізичного виховання

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook