У ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» відбулась зустріч з випускником 2006 року Юрієм Куцом

4 вересня 2022 року
   Надаючи йому слово, директор навчального закладу Борис Павлюк відзначив особистість Юрія як громадського активіста, волонтера, мецената, нині успішного бізнесмена, який проживає в США. А Юрій Куц висловився, що мріяв про цю зустріч довгі роки.
 
   Як відзначив Юрій, маючи частковий успіх у деяких сферах у світі, об’їздивши 50 країн, він прагне розповісти свою історію, посприяти активізації та мотивації студентів коледжу у досягненні успіху у професійній діяльності та житті.
   Зустріч відбувалася у формі діалогу, адже гість спонукав до постановки студентами запитань, на які змістовно та ґрунтовно відповідав.
   До свого успіху Юрій Куц пройшов нелегкий багаторічний шлях. Після коледжу навчався у київському вузі, здобуваючи фах у туристичній галузі. Згодом потрапив до США. Працював на різних підробітках (миття машин, робота в ресторанах, офіціантом та мийником посуду на весіллях), виконуючи всю роботу дуже старанно, не рахуючись з часом. Першим житлом був підвал та старенький матрац, на якому провів перші два тижні. Шлях до бізнесових висот розпочинав, працюючи помічником вантажника. Та отримавши перші сотні доларів, сказав собі, що «…в Америці він ніколи не буде бідним». Згодом 4 роки провів за кермом вантажного багатотонного автомобіля. Ось тоді й виникла ідея створення власної логістичної компанії. Були злети і падіння, щораз виникали сумніви у своїх можливостях та самоорганізованість, наполегливість таки дала свої результати. На сьогоднішній день Юрій керує 7-ма компаніями в різних штатах з оборотом до 10 млн. доларів.
   Досягнувши певних висот у бізнесі, Юрій прагне поділитися своїми думками зі студентами навчального закладу, випускником якого свого часу був. У своєму виступі він формулював деякі правила, якими варто керуватись в житті, йдучи до поставленої мети. Він відзначив, що роки навчання в заліщицькій школі ім. О. Маковея, гімназії, коледжі, згодом в Києві, виховали в ньому елементи дисципліни, характеру, культури. Особливо він підкреслив важливість формування таких рис, як повага та репутація.
 
   Він висловив щиру вдячність викладачам коледжу за сприяння у його становленні. Він підкреслив важливу особливість покоління студентства – молодість і наявність часу для досягнення поставленої мети. При цьому варто мати амбіції («Я можу!!!») та рівнятись на людей, які досягли успіху.
   Юрій щедро ділився своїм життєвим досвідом та порадами про шляхи досягнення життєвого успіху. Звичайно виникали питання організації власної справи, бізнесу. Тому прозвучало немало порад щодо практичних кроків на цьому шляху. Аналізуючи побачене в зарубіжних країнах, він надзвичайно високо оцінює потенційні можливості України. При цьому він підкреслює важливе завдання: створення конкурентоспроможного продукту, який буде актуальним в 2035 році. Він окреслив три сфери, де збалансовані гроші: аграрна, енергетика та нерухомість, які відіграють визначальну роль у життєдіяльності суспільства. В цьому відношенні перед випускниками Заліщицького фахового коледжу відкриваються сприятливі перспективи. Юрій Куц висловив готовність сприяти активним ініціативним майбутнім бізнесменам, навіть проінвестувавши перспективні бізнес-плани. Звертаючись до студентів, він закликав завжди пам’ятати про рідний край. В цьому він сам показує особистий приклад, адже в умовах російської агресії Юрій налагодив постачання в Україну на потреби захисників бронежилетів, кевларових шоломів та інших матеріалів на сотні тисяч доларів особистих та залучених коштів.
   В ході розмови зі студентством коледжу прозвучало немало цікавих запитань та змістовних відповідей. Відчувалась взаємна зацікавленість учасників зустрічі, тому розмова була змістовною і корисною.
 
   На завершення зустрічі директор коледжу Борис Павлюк подякував Юрію Куцу та вручив йому альманах-щорічник про життя навчального закладу. В свою чергу Юрій висловив побажання побачити в майбутньому когось із учасників зустрічі мільйонером.
 
Юрій ВІЙТИК,

викладач коледжу 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook