Насичений тиждень студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

20 серпня 2022 року

  Наш університет одним із перших в Україні у складних умовах воєнного стану 15 серпня розпочав новий 2022/2023 навчальний рік для студентів денної форми в змішаному (очно-дистанційному) форматі. до занять приступили і студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: 2-3 курс бакалаврату (2 курс – 1 зміна; 3 курс – 2 зміна) та магістри 2 року навчання (2 зміна); а у дистанційному форматі – 4 курс бакалаврату та студенти 2 курсу скороченого терміну навчання.

    Завершився перший тиждень, як студенти повернулися до навчання. Нові обставини, нові виклики. Але й вимушена пауза не може тривати вічно. А молодь повинна навчатися, незважаючи ні на що.

Протягом цього тижня до занять приступили 16 академічних груп з явкою понад 80% студентів, а у студентів 2 курсу 1 групи явка студентів становила 95% (із 25 студентів 1 відсутній).

На факультеті перший навчальний день семестру розпочався з того, що перед початком занять декан факультету Лариса Баль-Прилипко провела інструктаж для студентів щодо їх поведінки під час освітнього процесу в умовах воєнного стану. А надалі розпочалися навчання. Так, студенти  2 курсу на 1 парі приступили до вивчення дисципліни «Фізична та колоїдна хімія та теоретичні основи харчових технологій». 

Катерина Горбань, староста 2 курсу 1 групи говорить: «Ми щасливі і дуже задоволені, що повернулись до кращих лабораторій факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Вчора ми успішно поселилися у свої кімнати гуртожитку № 9 у чисті облаштовані новими меблями кімнати, все пройшло організовано, без черг.  Дякуємо керівництву університету та факультету за можливість навчатись та здобувати знання в очному форматі».

Всі зусилля як керівництва факультету, так і викладачів спрямовані на організацію та забезпечення навчального процесу на високому рівні, врахування індивідуальних умов для навчання кожного студента, так як в реальних умовах війни (повітряні тривоги, відсутнє або нестабільне інтернет-з’єднання та ін.) не кожен наш студент має доступ до мобільного зв’язку чи до мережі Інтернет.

Староста 3 курсу 1 групи Павло Паламарчук зазначає: "Дуже приємно, що студенти не залишаються осторонь уваги ректорату університету. Зокрема, 18 серпня відбулась приємна, конструктивна зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка з старостами академічних груп та профоргами. Ректор зупинився на питаннях навчання та студентського життя в умовах воєнного стану, виокремив основні завдання спільної діяльності студентського активу і ректорату НУБіП в умовах воєнного стану. Це дійсно вразило усіх студентів, що не дивлячись на велику зайнятість ректора, воєнний стан, Станіслав Миколайович знайшов час і зустрівся з нами, студентами".

Староста 2 курсу 3 групи Софія Шарандак: "Хочеться зазначити, що в університеті, а також на факультеті, проведено активну підготовку до безпечного освітнього процесу. Ретельно обстежено і відремонтовано наявні бомбосховища й укриття. Комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій у період із 4 до 7 серпня 2022 р. проінспектувала стан готовності бомбосховищ й укриттів – у навчальних корпусах понад 7 тисяч місць, у гуртожитках 4,2 тисячі місць. За результатами перевірки надано право навчати студентів в очному форматі.

Під час повітряної тривоги ми спускаємось в укриття навчальних корпусів, а якщо повітряна тривога вночі, ми спускаємось в підвал гуртожитку №9. Так, протягом останніх трьох днів була повітряна тривога вночі, ми разом з вихователем гуртожитку №9 Тетяною Розбицькою спускались в укриття. Під час повітряної тривоги ми підтримували один-одного, співали патріотичні пісні, грали в шахи, малювали малюнки, пили чай з печивом".

Поза увагою в університеті не залишається і культурно-виховна робота студентів.

Так, 17 серпня відбувся перший тур змагань шашкового турніру серед студентських команд гуртожитків Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Ця гра - пробний камінь людського розуму.

Йоганн Гете

 

            В першому турі відбулося палке протиборство команд дев’ятого, десятого та одинадцятого гуртожитків. Не дивлячись на неабиякий тиск опонентів, кожен з учасників намагався тримати холоднокровний погляд. Змагання були організовані завдяки підтримці деканатів факультетів, комендантів гуртожитків, відділу виховної роботи та студентських справ ННЦ ВР і СР і, звичайно ж, студентів-учасників. Не дивлячись на важку ситуацію в країні, кожен студент робить свій особистий, неоцінений внесок в загальну справу. Студенти цінують гру в шашки за її логіку і невичерпні можливості. Ви ніколи не зіграєте партію, яка була б схожа на вашу попередню гру. Безмежність вибору ходів у шашках добре ілюструє її унікальність.

 

 

 

            Початок змагань відкрився крилатим висловом Кенна Смітта «Найбільше мистецтво у шашках полягає у тому, щоб не показати супернику, що він може робити». Головний суддя, Микола Литвин, розповів про вимоги до проведення змагань та пильно наглядав за дотриманням всіх правил, щоб гра пройшла на рівних правах кожного. Кожна з команд віддавалась грі на повну, щоб гідно показати саме свій гуртожиток, тому і отримали гарні результати. Команда факльтету харчових технологій та управління якістю продукції АПК посіла почесне друге місце.



 

       Також, 18 серпня відбувся майстер-клас та підготовка до змагання шахового марафону за звання «Шаховий король Національного університету біоресурсів і природокористування України» та за головний приз – Кубок Сергія Кваші.

         Всі бажаючі мали змогу навчитися гри в шахи. Суддею і вчителем став доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко, який є шаховим королем університету і неодноразово це підтверджував. Студенти випробували свої навички, зіграти любительські матчі. Навіть не дивлячись на те, що по суті це була лиш гра, кожен з учасників приклав максимум зусиль, щоб отримати перемогу. Переможці будуть представляти гуртожиток і факультет на університетських змаганнях, що відбудуться уже у цей вівторок.

     Нехай наступні зустрічі стануть доброю традицією нашого університету та факультету, тому що головна ціль змагань зовсім не нагородження і привітання, а демонстрація інтелектуальної перемоги. Адже гра в шашки та шахи, безсумнівно, є корисною для розвитку пам’яті, логіки, уваги та концентрації. 

      Багато людей вважають, що гра в шашки та шахи − це гра для тих, хто від природи володіє високим інтелектом. Це частково так, але ви також можете істотно підвищити свій інтелект, постійно граючи. Тож беріть приклад зі студентів і викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК і хай вам щастить у всьому!

    19 серпня розпочалася 66 Спартакіада серед студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України. Цьогоріч змагання розпочалися із футболу. Команді від факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, за допомогою жеребкування, випало зіграти матч із командою економічного факультету.

 

     Розпочали команди досить обережно, приглядаючись один до одного, та проводили поодинокі атаки. Гра була досить напруженою, кожна команда намагалась показати на що вона здатна. Учасники грали рішуче та з надзвичайним азартом. Отож футбольний матч завершився із рахунком 2:1 на користь нашої команди.

       Бажаємо нашій команді наснаги, а також, щоб кожна їхня перемога не була останньою. Також висловлюємо подяку вболівальникам, які вірили в їх і надавали їм сил боротись.

Отож, вітаємо всіх з початком нового 2022/2023 навчального року, бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення та успіхів у навчанні!

Крокуємо разом до Перемоги!

 

«Дорогенькі мої студенти, пишаюсь вами – ви − моя гордість і любов, а наш факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК та НУБіП України − найкращі в Україні.»

 

Слава ЗСУ! Слава нації!

Слава Україні! Героям слава!

 

 

З любов'ю, декан
Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна

 

 Тетяна Розбицька, PhD
заступниця декана з виховної роботи

Павло Паламарчук,
студент 3 курсу, 1 групи

Володимир Типило,
студент 2 курсу, 1 групи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook