На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології успішно стартувала вступна кампанія до аспірантури!

17 серпня 2022 року

   17 серпня розпочалась вступна кампанія до аспірантури, згідно правил прийому на факультет захисту рослин, біотехнологій та екології було проведено фаховий іспит. На факультеті навчання в аспірантурі проводиться за наступними спеціальностями:
   - 101 «Екологія»;
   - 202 «Захист і карантин рослин»;
   - 091 «Біологія».

 


   Усього було подано 20 заяв від охочих навчатись за освітнім ступенем доктора філософії (PhD), в тому числі: 2 заяви на спеціальність 091 «Біологія», 6 заяв на 101 «Екологія» та 12 заяв на 202 «Захист і карантин рослин».
   Комісія працювала в наступному складі:
   091 «Біологія»голова комісії Юлія Коломієць, гарант комісії Лілія Калачнюк, члени комісії Ігор Гудков та Ольга Бойко;
  202 «Захист і карантин рослин» – голова комісії Юлія Коломієць, члени комісії Мирослав Піковський, Микола Доля, Олександр Бабич, Ярослав Лікар;
   101 «Екологія» – голова комісії Юлія Коломієць, члени комісії Наталія Макаренко, Віталій Гайченко, Валерія Бондарь.


   Кампанія розпочалась організовано та вчасно. Перший етап письмовий – потенційні аспіранти отримали свої білети та почали працювати над ними. Для того, щоб спокійно та врівноважено дати відповіді на всі запитання, що були в білетах, час даний для роботи складав 2 години.

 
   Далі було обов’язкове усне опитування членами комісії. Одне із найголовніших запитань – представлення основних положень дослідницької пропозиції, членів комісії цікавила актуальність майбутніх досліджень, наукова новизна, очікуваний результат. Крім того, було закцентовано увагу на умовах та методиці проведення майбутніх експериментів. Окрім основних запитань, члени комісії задавали й додаткові, які стосувались спеціальності майбутніх аспірантів.

 
   Після усного опитування члени комісій активно та прискіпливо обговорили результати оцінювання кожного претендента, адже саме рівень знань фахового спрямування відіграватиме головну роль в подальшому успішному навчанні на аспірантурі та захисті дисертаційної роботи.
   Члени комісії відмітили, що під час складання іспиту вступники показали високий рівень знань та готовність до наукової діяльності. Абітурієнти мають відповідний до вимог рівень теоретичних знань, вміння аналізувати та практично застосовувати отримані знання.

 

 


   Аспірантура є основною формою підготовки науково-педагогічних і наукових кадрів. Окрім фахового іспиту претенденти складатимуть не менш важливі іспити з філософії та іноземної мови. За результатами проведених вступних іспитів до аспірантури приймальна комісія прийме рішення щодо кожного вступника та повідомить про нього. Бажаємо майбутнім аспірантам успіху, витримки, натхнення та наполегливості!


Валерія Бондарь,
заступник декана з наукової та міжнародної діяльності
Наталія Батрак 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook