Студенти факультету ветеринарної медицини приступили до навчання

15 серпня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   Здобуття фаху лікаря ветеринарної медицини неможливо без опанування практичних навиків, а це можливо лише за умови безпосередньої підготовки здобувачів в авдиторіях університетів. Тому наш університет одним із перших в Україні у складних умовах воєнного стану 15 серпня розпочав новий 2022/2023 навчальний рік для студентів денної форми в змішаному (очно-дистанційному) форматі.

   Здобувачі вищої освіти 2-3 курсів факультету ветеринарної медицини приступили до очного навчання, а 4-6 навчатимуться в дистанційному. У такому режимі заплановано навчання до 16 вересня, а вже з 19 вересня розпочне заняття в аудиторіях та лабораторіях нове поповнення 2022 року – здобувачі вищої освіти 1 курсу.

   Здобувачі вищої освіти 2 курсу розпочали вивчати дисципліни «Ветеринарна мікробіологія», «Анатомія свійських тварин», «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії», «Фізіологія тварин» та «Цитологія, гістологія, ембріологія». Найбільша явка на сьогодні у 5 групі – 91%, староста Євгенія Гудима, 12 групі – 91%, староста Дарина Бабюк та 8 групі – 88%, староста Анастасія Лобас. Здобувачі вищої освіти 3 курсу вивчають дисципліни «Оперативна хірургія з основами топографічної анатомії, анастезіологія», «Клінічна діагностика хвороб тварин», «Патофізіологія тварин» та «Ветеринарна фармакологія». Найбільша явка на сьогодні у 9 групі – 91%, староста Володимир Яценко, 6 групі – 89%, староста Володимир Шерстобітов та 14 група – 87%, заступник старости Олександр Панченко.

     

   Студенти факультету ветеринарної медицини переконані, що фах лікаря ветеринарної медицини потребує очної форми навчання, так як для опанування цієї професії потрібно проведення занять з виконанням лабораторних робіт та роботи з тваринами. Тим паче, у попередньому семестрі тривало дистанційне навчання, що в певній мірі дозволило отримати теоретичні знання. Проте, спілкування з викладачами, проведення лабораторних занять з використанням сучасного обладнання і тварин не може замінити ніяка інша форма навчання. «Тому, ми з радістю відвідуємо лабораторні заняття», – такими думками поділилися з нами студенти 2 та 3 курсу факультету ветеринарної медицини.

Вітаємо всіх з початком нового 2022/2023 навчального року, бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення та успіхів у навчанні!

Сергій Деркач, Юрій Жук, Тарас Савчук,
заступники декана


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook