Трофімюк Антон – маю бажання вступити та навчатися в Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

14 серпня 2022 року
  • Розкажіть про себе.

— Цього року я закінчив навчання у Навчально-виховному комплексі “Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад І ступеня, гімназія” м. Славута Хмельницької обл. Під час навчання, ще в молодших класах я цікавився природничими науками, щороку приймав участь в міжнародному природничому інтерактивному конкурсі “Колосок” та неодноразово ставав його призером. У старших класах брав активну участь в олімпіадах з біології, хімії та ставав призером на міських олімпіадах. Маю високий рівень знань з біології, хімії, історії, англійської мови, інформатики та фізкультури.

  • Чому біотехнології та біоінженерія?

— Вже декілька років я мірю вивчати генну інженерію та біотехнологію. Почувши колись про небезпеку продуктів з ГМО, мені стало цікаво: чи дійсно вживання модифікованих продуктів таке небезпечне для нашого здоров’я і чому все частіше виробники ставлять позначки на своїх продуктах "без ГМО". На мою думку, використання генно-модифікованих організмів допомагає виробникам підвищувати продуктивність виробництва, зменшувати кількість хвороб сільськогосподарських культур та покращувати харчові властивості різних продуктів. Тому я почав більш ретельно вивчати це питання, використовуючи інтернет-ресурси, і біологія стала моїм найулюбленішим предметом. Я був учасником ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів учнів-членів Малої академії наук України, секція “Ботаніка”, за що отримав диплом. Здобув сертифікат першого ступеня у Всеукраїнському відкритому інтерактивному конкурсі МАН-юніор ерудит на засадах STEM-освіти в номінації “Еколог-юніор”. За високий рівень виконання і змістовну презентацію дослідницько-натуралістичної роботи та зайняте ІІІ місце у секції юних аграріїв обласного збору юних натуралістів був нагороджений грамотою Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. За здобутки у навчанні у 2021/2022 навчальному році я був стипендіатом Славутського міського голови.

  • Як дізналися про наш вуз? Чому обрали факультет захисту рослин, біотехнологій та екології, спеціальність «Біотехнології та біоінженерія»?

— Моє знайомство із НУБіП розпочалося декілька років тому, коли я вперше почув про нього від своїх друзів, які тут навчаються. Я почув багато позитивних відгуків про навчальний процес, про високий рівень викладання, про те, що це заклад, якій провадить науково-дослідну, науково-інноваційну, навчально-виробничу діяльність, готує фахівців європейського та світового рівня. На сайті університету я дізнався, що університет має міжнародні програми практичного навчання, що дає можливість отримувати досвіт в європейських країнах, що для мене стало вирішальними під час вибору місця навчання. Біотехнологія – це галузь науки, яка охоплює і біологічні, і хімічні, і технічні науки. Я розумію, що обрана мною професія дуже непроста і потребує високого рівня знань та навичок, тому, вважаю, що саме в НУБіП я зможу отримати необхідні для мене знання і в майбутньому використати їх для підвищення рівня економіки нашої держави в післявоєнний час.

  • Крім навчання, чим плануєте займатись у вільний час?

— В моєму житті дуже важливе місце займає спорт. З п’ятирічного віку протягом 7 років я займався в секції ”Кіокушинкай карате”, два роки – легкою атлетикою, маю безліч грамот та дипломів. На даний час я відвідую спортзал, підтримуючи своє тіло у формі. Тому одним з головних аргументом для вступу у Ваш заклад стала наявність великої кількості спортивних секцій. Я переконаний, якщо вступлю до Вашого університету, я і надалі буду підтримувати здоровий спосіб життя і відвідувати улюблені секції.


Розмову провели Володимир Іллєнко,
старший викладач кафедри
загальної екології, радіобіології та БЖД,
Антоніна Вуєк,
асистент кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook