На розширеному засіданні вченої ради факультету аграрного менеджменту визначені основні завдання для колективу на 2022-2023 навчальний рік

13 серпня 2022 року

  12 серпня 2022 року на факультеті аграрного менеджменту відбулося розширене засідання вченої ради за участі трудового колективу у змішаному форматі.

   Засідання розпочалось з хвилини мовчання, якою вшановано пам'ять випускника факультету, заступника декана Сергія Романчука та всіх загиблих захисників, які пішли від нас до Небесного полку, захищаючи рідну землю.
   До порядку денного вченої ради увійшли питання організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, міжнародної діяльності, розвитку наукової складової, початку нового навчального року, поселення.
   Декан факультету Анатолій Остапчук звернувшись до колективу, зазначив, що два роки поспіль наша країна працювала в надзвичайно складних умовах, продиктованих КОВІД-19, фактично цей період навчання проходило в режимі онлайн, на високому рівні був організовуваний навчальний процес, наукова та міжнародна діяльність, проведено десятки конференцій, круглих столів, засідань вченої та методичної рад, засідань кафедр, зборів із завідувачами кафедр, наставниками, старостами, студентами.
   Заступник декана Лариса Карпенко висвітлюючи питання особливостей організації освітнього процесу на факультеті аграрного менеджменту та готовність кафедр у першому семестрі 2022-2023 н.р. в умовах воєнного стану, довела до відома колективу графік освітнього процесу для студентів денної та заочної форм навчання, інформацію про хід надходження заяв від вступників на освітній ступінь «Бакалавр». Також доповідачем було визначено ряд важливих складових освітнього процесу серед яких: 100 % присутність студентів на заняттях, забезпечення студентів навчально-методичними матеріалами, оновлення ЕНК на навчально-інформаційному порталі Elearn, організація участі студентів в олімпіадах, наукових заходах, керівництво та написання наукових праць спільно зі здобувачами освіти, а також активізація роботи наставників академічних груп.
   Співдоповідачами по питанню організації освітнього процесу на факультеті аграрного менеджменту та готовність кафедр стали завідувачі кафедрами Віталій Луцяк, Тетяна Балановська, Руслан Буряк, Микола Талавиря, Марина Дєліні. Всі виступаючі відзначили готовність кафедр до початку навчання та висвітлили основні напрямки роботи в 1 семестрі 2022-2023 навчального року.
 
 
   З результатами та завданнями по міжнародній діяльності на факультеті аграрного менеджменту відповідно до Програми розвитку «ГОЛОСІЇВСЬКА ІНІЦІАТИВА – 2025» членів вченої ради та присутніх ознайомила керівник міжнародних програм факультету аграрного менеджменту Олена Ковтун, яка у своєму виступі відзначила основні завдання у сфері міжнародного співробітництва. До таких завдань належить активне використання міжнародних зв’язків посольств України, можливостей професорів, стажерів, випускників та співробітників Університету, які працюють за кордоном, інтенсифікація співпраці із закордонними університетами-партнерами, забезпечення можливості самостійного вивчення іноземних мов для викладачів, формування академічної репутації й конкурентоздатності  Університету у світовому освітньому і науковому просторах. 
 
   Олена Ковтун наголосила на тому, що протягом 2021-2022 року не зважаючи на ситуацію в країні, викладачі та студенти факультету аграрного менеджменту стали активними учасниками міжнародних заходів, грантів та стажувань.
   Заступник декана з наукової роботи Віра Бутенко  доповіла про організацію наукової роботи на факультеті аграрного менеджменту у 2022-2023 н.р. Доповідач зазначила, що впродовж 2022 року кафедрами факультету було підготували до подання на конкурс науково-дослідних проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень 2 проєкти, виконуються науково-дослідні теми, викладачами опубліковано ряд статей що входять до міжнародної бази Scopus, Web of Sciense та інших міжнародних наукометричних баз. Науково-педагогічні працівники факультету взяли участь більше, ніж у 60 різних науково-практичних заходах, продовжується набір до навчання в аспірантурі та подача заяв до докторантури.
 
   Підводячи підсумок результатів роботи колективу факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук відзначив, що  згідно плану діяльності факультету, відповідно до затверджених стандартів підготовки здобувачів вищої освіти колектив факультету має забезпечити якість навчання, науковість, публікаційну активність, інноваційність, роботу з бізнесом, дисципліну, доброчесність, відповідальне ставлення студентів до виконання своїх обов’язків, працевлаштування і найголовніше – впевненість студентів у своєму майбутньому та успішній кар’єрі. 
   Відповідно перед факультетом є наступні завдання: вести активну перебудову освітнього і наукового процесів відповідно до вимог воєнного стану, продовжувати здійснювати кроки, спрямовані на реалізацію програми «Голосіївська ініціатива – 2025», посилити увагу за дотриманням навчальної, трудової та виконавчої дисципліни, організовано завершити проведення вступної кампанії 2022 р., дотримуватися правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та санітарно-епідеміологічних норм, проводити постійний моніторинг якості надання освітніх послуг, збільшити контингент іноземних студентів на факультеті, збільшити кількість міжуніверситетських договорів про мобільність, ініціювати відкриття англомовної PhD програми, розробити програми сертифікованих короткотермінових курсів для іноземців, забезпечити підготовку наукових проєктів і розробок, сприяти вченим факультету в їх публікаційній активності, дотриманні принципів академічної доброчесності, забезпечувати співпрацю з бізнесом, підвищувати актуальність проблематики досліджень  аспірантів  і докторантів, зміцнити матеріально-технічну базу, дотримуватись вимог охорони праці та техніки безпеки.
   На засіданні вченої ради факультету аграрного менеджменту одноголосно підтримали та затвердили проєкт рішення про завдання на 2022–2023 н.р., які були доведені до відома деканом факультету та попередньо висвітлені на сторінці факультету сайту НУБіП України. Затверджено також план роботи вченої ради факультету аграрного менеджменту на 2022–2023 н.р., з можливістю змін та доповнень.
   До слова був запрошений проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, як представник адміністрації університету. Проректор у своєму виступі пріоритетними завданнями на сьогодні для колективу факультету аграрного менеджменту визначив забезпечення якості освітнього процесу та збереження контингенту студентів у цей складний для нашої країни час.
   Декан Анатолій Остапчук від колективу факультету на засіданні привітав з ювілеєм та вручив подяку адміністрації університету за сумлінну працю та особистий внесок у розвиток освітньої діяльності завідувачу кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Тетяні Балановській.
   На завершення Анатолій Остапчук подякував за підтримку в діяльності та розвитку факультету аграрного менеджменту Ректора, академіка Станіслава Миколайовича Ніколаєнка, проректорів та увесь керівний склад університету і відзначив, що пріоритетним завданням колективу факультету є набір студентів на 1 курс, скорочений терміни навчання на базі коледжів та до магістратури на освітні програми «Менеджмент» і «Маркетинг», залученню вступників на ОНП.
   Декан побажав присутнім миру, факультету розвитку та процвітання, збереження його цілісності, збільшення контингенту студентів, а відповідно і науково-педагогічних працівників, підвищення та покращення якісних показників, які характеризують освітню, наукову, міжнародну діяльності, покращення рейтингу серед факультетів, які здійснюють підготовку за спеціальностями «Менеджмент» і «Маркетинг», збільшення популярності, а разом з тим і збільшення кількості бажаючих навчатися на факультеті аграрного менеджменту.

Лариса Карпенко, 
секретар вченої ради факультету 
аграрного менеджменту
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook