Валерія Тарасенко з Полтавщини обирає спеціальність «Соціальна робота» в НУБіП України

10 серпня 2022 року
 Вибір професії для молодої людини є чи не найскладнішим та найвідповідальнішим на життєвому шляху. От і наша абітурієнтка, Тарасенко Валерія, з Полтавщини, з мальовничого містечка Гребінка, краю, де народився відомий на весь світ автор романсу «Очі чорнії» Євген Гребінка, вперше познайомилася з НУБіП України та прийняла рішення тут залишитися на найближчі роки.

  Наш діалог почався з вражень, які переповнювали дівчину, що стояла на порозі 3-го корпусу НУБіП України, тримаючи за руку маму, Лілію Тарасенко. Дві тендітні красуні були схвильовані та стурбовані побаченим та почутим, вражені душевним прийомом декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Савицької, завідувачки кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірини Сопівник та й, загалом, атмосферою відкритості та професіоналізму.
  Проводячи невимушену бесіду стало зрозуміло, що Валерія дізналася про НУБіП з вуст землячки, Аліни Супрун, доцента кафедри філософії та міжнародної комунікації. Вибір спеціальності був складним: психологія чи соціальна робота, але, було одне але – дівчині хотілося співати. Вона займалася вокалом з малих років, приймала участь у міжнародних конкурсах, де неодноразово ставала переможницею, була задіяна в міських концертних програмах. І тут доля підкинула зустріч, саме на голосіївських пагорбах, в університетському корпусі.
  На запитання, яким було перше враження від знайомства з НУБіП Валерія розповідала емоційно, з палаючим поглядом:
  – коли ми прийшли до деканату, першим з ким довелося познайомитися це заслужений артист України, доцент кафедри культурології Віктор Кавун. Як далі з'ясувалося, декілька років назад він був членом журі конкурсу "Гребінківські вечорниці", а я була учасницею і здобула там перше місце. Віктор Миколайович відразу запропонував обмінятися телефонами. Згодом забрав до музичної аудиторії, послухав мене і сказав, що чекає дзвінка з початку навчального року і буде зі мною займатися. Моя перша думка, що це Бог нас звів. Ось воно як, коли мрії збуваються…

   Згодом, мама абітурієнтки вступила в нашу бесіду, вона зауважила, що з початку вступної компанії донька була налаштована навчатися тільки на спеціальності "Сольний спів". Я ж весь час намагалася достукатися, що потрібна якась перспективна спеціальність. Співати жодна професія не заважає. А тут, перша людина з якою знайомилися в НУБІП – заслужений артист України, який запропонував займатися співом. Це був перший "+".
  Другий "+", зазначила Валерія, було знайомство з деканом гуманітарно-педагогічного факультету Інною Миколаївною Савицькою:
  – моє перше враження – "мама..., невже це відбувається зі мною...". Під час спілкування, у мене посмішка не сходила з обличчя і я відчула, що це саме те місце, де я хочу навчатися. Далі було знайомство з Сопівник Іриною Віталіївною, завідувачкою кафедри соціальної роботи та реабілітації. Тут у мене також не вистачає слів. Це просто "супер людина". Добра, щира, чуйна, турботлива. Ми з нею провели майже цілий день. Оглянули навчальні корпуси 3 та 1; гуртожитки 2 та 8; ботанічний сад. Я відчувала як усе потихеньку розставляється на свої місця.
  В кінці бесіди, мама Валерії зауважила, що при кожній зустрічі в університеті бачила, як у доньки горіли очі, як вони світилися яскравіше з кожним словом викладачів. Коли їхали до університету донька бажала подавати документи на спеціальність "Психологія", а після спілкування з Іриною Віталіївною хоче навчатися виключно на "Соціальній роботі". І звичайно ж – співати!! А співати тут є де і, що головне, з ким: з когортою заслужених артистів України, які готові передавати свій досвід та свою науку студентам різних спеціальностей.

 

  Наостанок, Валерія Тарасенко сказала, що дуже вдячна за можливість познайомитися з деканом та викладачами, за людяність, щирість та професіоналізм і висловила сподівання, що дуже скоро стане студенткою цього прекрасного університету!

  Бажаємо успіху, Валеріє! Чекаємо в рядах нашої багаточисельної спільноти та сподіваємося почути ваш голос вже на сцені НУБіП України! 

Аліна Супрун, 
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook