Міжнародне співробітництво НУБіП: співпраця з європейськими університетами

2 серпня 2022 року
     Міжнародне співробітництво є невід'ємною частиною діяльності НУБіП України та важливим інструментом у забезпеченні якості освіти та її відповідності міжнародним стандартам. Ця робота здійснюється в рамках програм співпраці з провідними зарубіжними університетами, реалізації міжнародних освітніх програм та проєктів, здійснення спільної науково-дослідної діяльності, організації науково-практичних семінарів та конференцій, обміну викладацькими кадрами та розвитку студентської мобільності.

     Одним із ключових напрямів міжнародного співробітництва НУБіП є співпраця з європейськими університетами. Так, для обговорення варіантів подальшого співробітництва та організації взаємовідносин, 29 липня відбулася онлайн-зустріч представників НУБіП із Берлінським університетом прикладних наук (Berliner Hochschule für Technik). В рамках зустрічі віцепрезидент з досліджень і передачі Берлінського університету прикладних наук Сільке Келер презентувала структуру університету та існуючі програми міжнародної співпраці. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку НУБіП Вадим Ткачук розповів зарубіжним колегам про діяльність нашого університету та міжнародні програми у сфері вищої освіти, науки, досліджень.

     В зустрічі також приймали участь декан факультету електротехніки, мехатроніки, оптометрії Берлінського університету прикладних наук Роланд Кірхбергер та директор ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП Віктор Каплун, які презентували навчальні та наукові програми підготовки аспірантів, магістрів та бакалаврів і обговорили можливі варіанти подальшої співпраці.

     Професор кафедри автоматики Наталія Заєць, яка через військову агресію рф перебуває в Берліні, розказала про свій досвід відвідування лекцій та лабораторних робіт у Берлінському університеті прикладних наук та про надзвичайну їх схожість на заняття, що проводяться для студентів НУБіП. Вона висловила думку, що забезпечення можливості для викладачів і студентів брати участь у програмах обміну і співробітництві буде взаємовигідним для обох сторін.

     Про освітній процес та наукові розробки кафедр електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, електропостачання ім. В.М. Синькова і автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка повідомили доценти Андрій Березюк та Тарас Лендєл. Вони презентували лабораторне і технічне забезпечення навчальних лабораторій та розповіли про науково-дослідні розробки, що проводяться науково-педагогічними складом кафедр. Тарас Лендєл зауважив на залученні студентів до виконання науково-дослідної роботи та можливість студентів проходити практичне навчання на виробництві як в Україні так і закордоном, зокрема в Польщі.

    На завершення зустрічі сторони домовились про подальший розвиток тісних взаємин, пошук спільних наукових інтересів для подальшої участі в міжнародних наукових проєктах та участь у програмах міжнародних обмінів в рамках підписання договору про співробітництво та організацію взаємовідносин.

     Активна міжнародна діяльність НУБіП сприяє підвищенню становища університету в системі вищої освіти України та подальшу його інтеграцію у світову освітню та наукову спільноту. Тож побажаємо вдалого розвитку та зміцнення освітніх, наукових та культурних зв'язків між університетами!

Лабенко О.М.
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook