Як програма Erasmus+ може змінити ваше життя

1 липня 2022 року

    Програма Erasmus+ змінила моє життя. Холодного ранку 22 січня я відправилась в Іспанію, місто Леріда. Я летіла в літаку і мені було дуже сумно, хоча повинно було бути навпаки - мені випала честь представляти НУБіП України на пів року по обміну, що було вже давно моєю мрією. Але тепер я точно знаю, що мій внутрішній голос мені підказував, що я дуже не скоро побачу свою рідну країну та сім’ю.

     

    З самого першого дня на навчанні я відчувала себе нібито я тут навчаюсь вже давно. Відносини між викладачем та студентом тут побудовані таким чином, що вони сприймають тебе як собі рівному. Всі мої викладачі були просто чудові : надзвичайно професійні, з гарним почуттям гумору та рівнем англійської мови. За ці 5 місяців вони стали для мене як найкращі друзі. Кожен ранок ти прокидаєшся зі стрімким бажанням йти на пари. Тебе ніхто не змушує навчатись, здавати роботи, а, що найголовніше, ти хочеш робити це сам і бути найкращим у всьому.

 

     Мій факультет має неперевершену матеріальну базу, новітні лабораторії та сучасні апарати для досліджень. На заняттях з «Розведення тварин» під керівництвом професорки Romi Pena ми використовували молекулярні маркери для відстеження записів тварин, проходили курс лабораторних практик з генотипування SNP та запліднення «in vitro». Також я відвідала різні види свиноферм, різноманітні ліси Каталонії та невеличкі кролячу та овечу ферми з предмету «Розведення свиней». Наймиліше було те, що викладач настільки присвятив себе своєму предмету, що завжди, коли підстригався, залишав позаду пучечок волосся у вигляді хвостика свині.

 

     Але, звичайно, ранок 24 лютого змінив все. Розуміння, що ти за кордоном, нічого не можеш зробити, безсонні ночі та втрата жаги до життя. Розуміння того, що твою країну цинічно намагаються знищити, але український народ героїчно чинить спротив. Надихнувшись нашим незламним духом, я зібралась з силами, та усвідомила, що я можу допомагати Україні не тільки ширити правду, а й збирати допомогу українським воїнам.

   

Я вдячна програмі Erasmus за те, що я знайшла справжніх друзів, які підтримували і підтримують мене нині в найскладніші моменти життя. Тому ми почали збиратись на мітинги та організовувати збір коштів для відправки в Україну, за весь час яких ми зібрали не тільки кошти для нашої армії, а й величезну кількість речей та ліків, що ще раз пітвердило - правда та перемога за нами! Європа підтримує нас!

 

     

Я вдячна, що мені випала можливість поїхати на навчання за кордон та потрапити саме в таку сонячну країну з гарним менталітетом як Іспанія. Завдяки цій програмі довжиною 5 місяців, я отримала колосальний досвід життя, культурний обмін, велику кількість нових знань, стала, ще більш впевненою в собі та незалежною. Ніколи не переставайте мріяти, навіть, у найважчі часи життя. І пам’ятайте, що нічого неможливого не існує! Усім мирного неба над головою! Слава Україні!

 

Кравченко Евеліна
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook