ПІДТРИМКУ УКРАЇНІ У РОЗМІНУВАННІ НАДАЮТЬ 30 КРАЇН — МВС

14 червня 2022 року
Київ24

Київ 24

Масштаби забруднення територій вибухонебезпечними предметами та інтенсивність робіт потребують залучення й постійного оновлення ресурсів.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва.
Вона зауважила, що масштаби забруднення територій вибухонебезпечними предметами та інтенсивність робіт потребують залучення й постійного оновлення ресурсів. Насамперед йдеться про забезпечення підрозділів пожежно-рятувальною технікою та технікою для розбору завалів, засобами індивідуального захисту для рятувальників тощо.

«Європейські країни готові й надалі надавати нам необхідну підтримку (для розмінування – ред). Один із каналів, що вже ефективно працює, — Європейський механізм цивільного захисту… продовжує забезпечувати допомогу для України силами 30 країн: залучені всі 27 країн ЄС, а також Норвегія, Туреччина та Північна Македонія», – сказала Матвєєва.

Вона уточнила, що за понад 100 днів війни Україні надали 40 тисяч тонн підтримки для розмінування, зокрема, близько 400 пожежно-рятувальних машин, спецобладнання та одягу, необхідних українським рятувальникам у знешкоджені «спадщини» російських військ.

Крім того, Матвєєва зауважила, що 18 міжнародних організацій виявили бажання надати гуманітарну допомогу для розмінування, а також триває робота над проєктами з розмінування із залученням закордонних експертів.

 

Джерело: Київ24. https://24.kyiv.media/news/pidtrymku-ukrayini-u-rozminuvanni-nadayut-30-krayin

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook