Ректорат: набір до магістратури, екзаменаційна сесія та діалог з роботодавцями

30 травня 2022 року
     30 травня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Очільник університету подякував колективу за участь і ще раз привітав з 124-річницею заснування нашого вишу. Закцентував на завершенні екзаменаційної сесії і навчального року, а також вступній кампанії. Особливу тривогу викликає набір до магістратури, в зв’язку з чим цього четверга буде проведена ще одна зустріч ректора з вступниками, які не брали участь у аналогічному попередньому заході.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша проінформував про добір до аспірантури – ще 14 осіб подали відповідні документи. Минулого тижня відбулося засідання ради гарантів освітньо-наукових програм, де вкотре розглядалося питання поліпшення якості підготовки аспірантів.

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про підготовку документів за результатами засідання вченої ради, зокрема щодо присвоєння вчених звань.
     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про позиції університету в оприлюдненому національному рейтингу Scopus 2022, у якому, завдяки наполегливій роботі вчених, ми піднялися одразу на 5 позицій, посівши 21 місце. Відзначено також про хід заключення додаткових угод на проведення досліджень у 2022 році за програмою базового фінансування за науковими напрямами «Аграрні науки та ветеринарія», «Технічні науки» та «Суспільні науки». В НДГ тривають польові роботи, обробка посівів соняшнику і кукурудзи гербіцидами, готується техніка до заготівлі сіна.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський доповів про участь більше 300 абітурієнтів в Олімпіаді для вступу до університету. Відповідно до нових Правил прийому, участь в олімпіаді враховуватиметься в мотиваційному листі.
     Начальник відділу дистанційного навчання та координації роботи з відокремленими підрозділами Олександр Санченко доповів про проведені профорієнтаційні заходи, необхідність посилення агітаційної роботи в коледжах, які не входять до системи університету, проте значна частина їхніх випускників вступають до НУБіП.
     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про роботу з боржниками та тестування білінгової системи університету.

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик озвучив показник явки студентів на заліки та іспити онлайн – 94%. Такий підсумок першого тижня. Зазначимо, що ця цифра близька до рівня сесій, які складалися дистанційно під час жорстких карантинних обмежень. Тож завдання деканатів та дирекцій – віднайти способи складання іспитів та заліків усім студентам.
     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук закцентував на перебігу сесії, завершенні навчального семестру та профорієнтаційній роботі.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – організовано завершити сесію, спланувати проведення виробничих практик, активізувати профорієнтаційну роботу, систематизувати роботу з коледжами, які не входять до мережі університету. Сергію Кваші – відновити системну виховну роботу в гуртожитках, організувати роботу агітаційної групи. Валерію Іщенку – внести пропозиції щодо подальшої долі будівництва спортивного комплексу, консервації об’єкта. Вадиму Ткачуку – продовжити режим економії коштів і енергоресурсів. Сергію Ковалевському31 травня о 14 годині провести засідання приймальної комісії за участю ректора. Ще одним дорученням стало підготовка форуму роботодавців, під час якого буде проведена дискусія навколо підготовки фахівців для військового часу та післявоєнної України.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook