До 124 річниці університету Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК отримує фінансування на виконання наукових досліджень від Центру екологічних інвестицій (Естонія)

29 травня 2022 року
     В лютому 2022 року спільно з Таллінським технологічним університетом (TalTech) та Українською лабораторією якості і безпеки продукції АПК НУБіП України було подано заявку на фінансування проекту в конкурсній пропозиції від Центру екологічних інвестицій (EIC) Естонії – 2022 «Досягнення цілей кліматичної політики в країнах, що розвиваються».
 
     До 124-річчя НУБіП України було отримано підтвердження фінансування спільного проекту, як акту демонстрації віри в перемогу України, науковий потенціал українських фахівців та здатності, навіть в умовах воєнного часу, виконати покладені зобов’язання.
     В рамках поданої пропозиції УЛЯБП АПК НУБіП України є партнером проекту «SmartAGRO – СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ РОЗУМНОГО СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА З ПРОАКТИВНИМ ПЛАНОМ УДОБРЕННЯ».
     Таллінський технологічний університет, в якому навчаються 10 852 студенти зі 100 різних країн, є єдиним технічним університетом Естонії. Створений у 1918 році, університет має 20 кафедр і понад 1800 співробітників з 55 різних країн. Близько 32% студентів навчаються за напрямом природничих наук.
    Серед завдань проєкту є вирішення основних проблем України в сільському господарстві, а саме:
1. Вразлива та відносно низька врожайність сільськогосподарських культур, ніж середня в ЄС;
2. Несприятливі погодні умови з екстремальними погодними явищами,
3. Збільшення використання мінеральних добрив;
4. Зростання ерозії земель;
5. Погано контрольоване використання засобів захисту рослин та інших сільськогосподарських хімічних речовин;
6. Недостатній доступ до фінансування хімічних ресурсів (добрив і пестицидів) та нових технологій.
 
     Загальне фінансування проєкту протягом 2022-2024 рр. становить 278 887 євро. Згідно бюджетування частка фінансування УЛЯБП АПК НУБіП Україні становить 87 720 євро.
 
Валентина Корнієнко,
директор Української лабораторії якості

і безпеки продукції АПК 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook