Міжнародна конференція до Дня бджоли

27 травня 2022, 4:11

    20 травня відзначається унікальне свято - Всесвітній день бджоли.

    Кафедра бджільництва і конярства Національного університету біоресурсів і природокористування України вже вдруге проводить міжнародну науково-практичну конференцію, яка об‘єднує студентів і викладачів, спеціалістів і любителів, професіоналів з України та Молдови, Грузії, Болгарії, Ізраїлю, Узбекистану…

    І все це заради спільної мети - наголошенні на важливості бджоли у житті людини і природному розмаїтті Землі.

   Унікальний день, унікальне свято, унікальна комаха… Що може перевершити цю конференцію за значимістю?

  Окрім таких експертів у бджільництві, як Ніно Кіпіані, Іона Максіма, Анатолія Картунова, Олександра Галатюка, Валерія Домбровського, Валерія Броварського та інших спеціалістів своєї справи, які долучилися до конференції та поділилися захопливими аспектами своєї виробничої діяльності, участь взяли також студенти-члени наукового гуртка «Бджільництво».

    Кожен виступив з актуальною доповіддю на тему, що турбувала або припала до душі певному учаснику. На завершення конференції кожен слухач взяв участь у голосуванні, а переможці отримали дипломи за нагороджене місце або участь.

    За результатами голосування, дипломом І ступеня була нагороджена студентка агробіологічного факультету Волощук Ангеліна, дипломи ІІ ступеня отримали Сьорак Дем’ян, студент факультету тваринництва та водних біоресурсів, староста наукового гуртка «Бджільництво» та Оніщенко Ольга ‒ агробіологічний факультет. Дипломи ІІІ ступеня отримали Борисова Ксенія, Курман Софія та Нагорний Максим, студенти агробіологічного факультету.

    Конференція до дня Бджоли стала потужним поштовхом до практичного вивчення бджільництва, адже теоретичне ознайомлення вже відбулося під час лекційних занять. Цей захід особисто мені дав чітке розуміння необхідності, а тим паче важливості бджіл у цілісності всієї планети. Набутий досвід публічних виступів у майбутньому допоможе мені чітко доносити свої ідеї до людей так само, як я змогла донести думку щодо апітуризму в Україні до учасників конференції. Крім того, хочеться щиро подякувати організаторам та модераторам, Повознікову Миколі Гавриловичу і Войналовичу Миколі Володимировичу за неперевершену організацію і настанови під час підготовки. Сподіваємося, що подібних заходів на теренах нашого Університету лише примножиться. Дякуємо!» - поділилася своїми почуттями щодо конференції Ангеліна Волощук, студентка Агробіологічного факультету.

    Загалом, конференція пройшла на високому рівні, експерти були приголомшені ретельною підготовкою студентів. Кожен учасник і слухач з‘ясував для себе щось нове і змінив своє уявлення щодо таких неперевершених комах, як бджоли, бо як зауважив завідувач кафедри конярства і бджільництва Повозніков Микола Гаврилович: «Бджола - то виняткова комаха; вона змінює свідомість кожного, хто має з нею справу».

Волощук Ангеліна,
Студентка агробіологічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook