Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК переможці ХІ «Фестивалю студентської науки – 2022»

24 травня 2022 року

   Вже традиційно на весні кожного року Національний університет біоресурсів і природокористування України урочисто відкриває Фестиваль студентської науки. З 3 по 17 травня проходив І етап − оцінювання діяльності студентських наукових гуртків університету відповідно до «Положення про проведення Фестивалю студентської науки в Національному університеті біоресурсів і природокористування України». Результати базувалися на інформації щодо діяльності гуртків, представленої на вебсторінках та презентацій про діяльність та здобутки за 2021/2022 навчальний рік.

     На Фестивалі було представлено 243 студентських гуртків, які презентували наукові здобутки, свою активність у різних заходах та стратегію розвитку на наступний рік. Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК кожного року приймає активну участь у фестивалі наук. Цього року було представлено на розгляд комісії І етапу 4 гуртка:

1. Науковий гурток «Технологія риби і морепродуктів» (науковий керівник гуртка к.т.н., доцент Наталія Голембовська);

2. Науковий гурток «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю та безпечністю продукції та виробництва АПК» (науковий керівник гуртка доктор філософії (PhD), асистент Тетяна Розбицька);

3. Науковий гурток «Інноваційні технології в харчовій промисловості» (наукові керівники гуртка к.т.н., доцент Володимир Василів та к.т.н., доцент Зінаїда Бурова);

4. Науковий гурток «Дослідження якості м’яса та м’ясних продуктів» (науковий керівник гуртка к.т.н., доцент Оксана Штонда);

 

 

      У фінал вийшов науковий гурток «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю та безпечністю продукції та виробництва АПК» старостою якого є Леся Хархан.

     Фестиваль проводиться з метою розвитку студентської наукової та інноваційної діяльності, залучення молоді до наукової роботи, участі в студентських наукових гуртках. Кожного року фестиваль науки присвячений відзначенню Дня народження нашого рідного університету, цей рік не став винятком.

     Отже, 18 травня відбулося святкування 124 - річчя університету та Дня науки, а саме ІІ етап ХІ «Фестиваль студентської науки - 2022», що включає в себе підведення підсумків фестивалю та визначення кращих студентських наукових гуртків університету. Урочисте засідання пройшло у формі вебконференції шляхом співбесіди комісії зі старостами студентських наукових гуртків – переможцями І етапу фестивалю.

 

      Оцінювали досягнення наукових гуртків високопоставлені члени журі, у складі яких були голова ради молодих вчених, голови ради аспірантів, голови навчально-наукового комітету студентської організації, науково-дослідної частини, голів рад молодих вчених структурних підрозділів університету. В ІІ етапі фестивалю наук змагалися за першість 26 наукових гуртків.

     Під час співбесіди Леся Хархан, староста гуртка, розповіла комісії про сферу діяльності, наукове спрямування гуртка, фахові видання, олімпіади та гран-прі, організації з якими співпрацюють, основні заходи, які відвідують члени гуртка, стратегію на майбутнє та дозвілля гуртківців. Членами комісії було виділено, що сайт гуртка дуже гарно наповнений актуальною інформацією та новинами. Презентація відповідає всім зазначеним критеріям та містить велику кількість наукових здобутків гуртківців.

      За результатами засідання ХІ «Фестивалю студентської науки-2022» були визначені переможці, де перше місце зайняв гурток «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю та безпечністю продукції та виробництва в АПК» кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

 

Вітаємо старосту Лесю Хархан та наукового керівника Тетяну Розбицьку із перемогою та бажаємо нових перемог!

 

Щиро дякуємо всім керівникам гуртків та їх членам за наполегливу та плідну наукову роботу. Бажаємо всім учасникам подальших успіхів та натхнення для досягнення нових наукових вершин.

 

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook