Кафедра ТІДП розпочала весняну заліково-екзаменаційну сесію 2021/2022 р.: екзамен з правознавства на економічному факультеті

23 травня 2022 року

 

23 травня відбувся перший екзамен підсумкової атестації студентів 1 курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з дисципліни «Правознавство», яка спрямована на формування у студентів ґрунтовного комплексу знань і цілісного уявлення про закономірності та специфіку розвитку держави та права, основні положення Конституції України, які стосуються регламентування діяльності держави та організації суспільного життя, прав і обов’язків громадянина, ознайомлення з основними положеннями основних галузей права та їх застосуванням. Екзаменаторами були доцентки кафедри Ірина Єрмоленко та Олена Чомахашвілі.

 

Метою викладання дисципліни було ознайомити студентів з основними вченнями про сутність держави і права, про основи конституційного ладу України, цивільного, трудового, сімейного, кримінального права; сформувати навички правомірної поведінки, виховати впевненість у необхідності суворого дотримання принципу верховенства права.

 

За результатами підсумкового оцінювання студенти відмітили теми, які їм запам’ятались найбільше, а саме конституційне, податкове, фінансове та кримінальне право. Серед основним побажань щодо навчальних активностей слухачі виділили розв’язання практичних ситуацій та ділові ігри.

До бажаних навчальних занять молоді економісти віднесли вікторини та інтерактивну гру Судове засідання.

 

Колектив кафедри теорії та історії держави і права бажає майбутнім економістам вдало використовувати набуті знання та навички у повсякденній та професійній діяльності!

 

Кафедра теорії та історії держави і права

 

P.S. А про те, як проходять екзамени у студентів 1 курсу юридичного факультету, уже незабаром читайте на сторінці кафедри.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook