Відбулося травневе засідання Вченої ради факультету ветеринарної медицини

22 травня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   19 травня 2022 р. o 13:15 дистанцiйно вiдбулось засiдання вченої ради факультету ветеринарної медицини. З 31 членів ради на засіданні були присутні 29.

   На початку засідання декан факультету акад. Микола Цвіліховський проінформував членів ради стосовно подій які відбулись на факультеті на університеті останнім часом.

   Першим питанням було запропоновано розглянути звіт доц. Наталія Бойко про проведені в цьому семестрі відкриті лекції. Доц. Бойка Наталія в своєму звіті зазначила, що за цей період було проведено 11 відкритих лекцій, всі лектори провели їх згідно вимог на високому науково-педагогічному рівні. Також вона висвітлила результати анкетування серед викладачів та студентів, які відвідали відкриті лекції і наголосила, що всі вони були високо оцінені. Всі лекції були цікаві, грунтовні. Всі лектори вільно володіють комп’ютерними технологіями, всі лекції містили відеоматеріали. Студенти зазначили що навіть у ці нелегкі для нашої країни часи вони з задоволенням чеколи на лекції. Серед зауважень у студентів було зазначено про недостатню кількість часу на більшість лекційного матеріалу, темп викладання та велику кількість питань під час лекцій. В обговоренні звіту виступили Володимир Духницький, Микола Малюк, Володимир Костюк, Микола Цвіліховський. Вони запропонували запрошувати до таких лекцій наших роботодавців, майбутніх абітурієнтів тощо. Додавати до лекцій відеоматеріали з наших виробництв та клінік. В цілому проведена робота була оцінена позитивно.

 

   Наступним питанням, яке розглядали на вченій раді було результати проведення профорiєнтацiйних заходів у квiтнi-травні 2022 р. та результати залучення абiтурiєнтів на День вiдкритих дверей в університеті та на факультетi 5 травня 2022 р. Доповідали завідувачі кафедр, які зазначили, що дана робота проводиться на кожній кафедрі і тримається на особливому контролі. Було зазначено про необхідність забезпечити вступ у цьому навчальному році.

 

 

   Доц. Юрій Жук згідно порядку денного доповів про практичне навчання студентів факультету ветеринарної медицини в умовах воєнного стану. Сформовано накази про направлення здобувачів на дистанційну або очну навчальну практику, розроблені «Програма та методичні вказівки з навчальної практики здобувачів»Всі керівники практики організовують та дистанційно проводять щоденні співбесіди задля якісного опрацювання студентами поставлених у програмі практики завдань, використовуючі Elearn, всі доступні відео- та аудіо комунікації, месенжери тощо. З використанням відео- і наочних матеріалів. Після перевірки матеріалів проводиться дистанційно захист матеріалів практики та заповнення відомостей обліку успішності студентів за результатами проходження практики. Навчальна практика проходить у змішаному форматі (очно-дистанційно). Для студентів «Ветеринарне забезпечення збройних сил (військ) України» навчальна практика проводилась очно на базі ННВ КЦ «Ветмедсервіс» та кафедр факультету. Інші студенти проходять практику у дистанційному формати. Був представлений проект рішення з цього питання. В обговоренні данного питання прийняли участь більшість членів ради. Було наголошено про важливість саме практичної підготовки лікаря ветеринарної медицини. Було зазначено, що в даному форматі, коли керівник практики є в постійному контакті зі студентами, студенти успішно оволодівають необхідними навичками. Також було затронуто питання проходження студентами виробничої практики в умовах військового Було вирішено звіт доц. Юрій Жука схвалили, а проект рішення взяти за основу.

   Наступним розглядали питання стану підготовки структурних підрозділів факультету до нового 2022-2023 навчального року. Доповідали завідувачі кафедр та зав. ННВ КЦ «Ветмедсервіс», доц. В'ячеславСоломон. Всі вони зазначили що всі кафедри готові до нового навчального року. Аудиторний форд, матеріально-технічна, методична бази чекають на новий навчальний рік. Також на кожній кафедрі є кадровий резерв.

 

   Про затвердження результатів атестації аспірантів факультету доповів голова комісії з атестації аспірантів доц. Сергій Голопура від зазначив, що 20 квітня 2022 р. згідно наказу №232 була проведена атестація аспірантів і здобувачів, які проходять підготовку на факультеті ветеринарної медицини, було атестовано 56 з 57 аспірантів. Один аспірант не атестований, Олександр Салганський, оскільки подав заяву на відрахування. Рішенням вченої ради факультету було ухвалено атестувати всіх 56 аспірантів, які успішно відзвітували про проведену ними роботу. Рішення було прийнято одноголосно.

   Про рiшення навчально-методичної комiсiї доповів голова НМК факультету проф. Костюк В.К., який оголосив список методичних вказівок та ЕНК, які було розглянуто на методичній комісії та зазначив, що всі вони відповідають встановленим для навчально-методичної літератури вимогам. Рішенням вченої ради було прийнято рекомендувати їх до друку.  

   Директор НДІ здоров’я тварин доц. Сергій Голопура, як голова наукової ради факультету доповів про проведену роботу, стан подання наукових тематик на факультеті та наголосив про необхідність швидшого подання на розгляд ради запланованих на цей рік монографій та наукових рекомендацій.

   В різному виступив проф. Володимир Костюк зазначив, що пройшов стандарт по докору філософії. Доц. Сергій Деркач ще раз наголосив про необхідність забезпечення набору на цей рік. Акад. Микола Цвіліховський який зазначив, що 25.05.2022 р. відбудеться річниці нашого університету, а 26.05.2022 р. в змішаному, переважно он-лайн режимі відбудеться 6-й Круглий стіл «Патріотизм та духовність».

   Декан побажав усім міцного здоров’я, успіхів і мирного неба над головою.

Ми переможем!
Слава Україні!

Олена Семенко, доц., секретар вченої ради
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook