Відбувся онлайн ХІ «Фестиваль студентської науки – 2022» на факультеті ветеринарної медицини

21 травня 2022 року
   З метою розвитку студентської наукової та інноваційної діяльності в університеті, залучення молоді до наукової роботи, участі в студентських наукових гуртках і з нагоди відзначення 124-річчя Університету та Дня науки від 3 по 18 травня в університеті на факультеті ветеринарної медицини відбувся XI «Фестиваль студентської науки – 2022».

   З 3 по 12 травня проходив І етап – оцінювання діяльності студентських наукових гуртків університету відповідно до «Положення про проведення Фестивалю студентської науки в Національному університеті біоресурсів і природокористування України», порядку проведення ХІ «Фестивалю студентської науки - 2022» на основі інформації про діяльність гуртків, представленої на вебсторінках та презентацій про діяльність та здобутки за 2021/2022 навчальний рік. Комісіями у складі представників ради молодих вчених, ради аспірантів та науково-педагогічних працівників відповідних структурних підрозділів університету було визначено переможців І етапу – кращі студентські наукові гуртки навчально-наукових інститутів, факультетів та відокремлених структурних підрозділів.
   Була проведена робота із завідувачами кафедр і керівниками гуртків щодо активізації роботи та оновлення інформації на вебсторінках гуртків.
   Критерії оцінювання анкети: оцінювали й виводили середнє значення (всі бали додавали та ділили на кількість балів), і так визначали переможців. Сюди входили такі критерії, як:

  • інформаційне та змістовне наповнення вебсторінки (до 15 балів);
  • публікаційна активність студентів, до 15 балів;
  • участь у всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей МОН України у 2020/2021 навчальному році (І місце – 10 балів; ІІ місце – 7 балів; ІІІ місце – 5 балів). Сумуються бали за кожне призове місце;
  • участь у всеукраїнських та міжнародних наукових заходах (проєкти, конкурси, конференції та ін.), до 15 балів;
  • результативні показники проведених інших видів діяльності (соціальної, міжнародної, культурно-просвітницької та ін.) протягом навчального року, до 10 балів;
  • стратегія розвитку студентського наукового гуртка, до 10 балів.

   Визначились такі переможці результатів оцінювання гуртків першого етапу «Фестивалю студентської науки -2022» факультету ветеринарної медицини:
   1 місце зайняв гурток «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміном речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології» під керівництвом Калачнюк Лілії Григорівни (57,6 бала).

   2 місце зайняв гурток «Мікробіології продукції тваринництва», керівник - Мельник Марія Василівна (52,1 бала).

   3 місце зайняв гурток «Внутрішні хвороби тварин», під керівництвом Палюх Тетяни Анатоліївни (45,6 бала).

   Переможець 1 етапу братиме участь у загальноуніверситетському конкурсі у 2 етапі фестивалю і буде представляти наш факультет.
  Другий етап фестивалю відбудеться 18 травня онлайн, о 13:00 годині, керівнику гуртка, який зайняв 1 місце, а це Калачнюк Лілія Григорівна, повідомлено і надіслано посилання, де вже підготовлена презентація для представлення факультету ветеринарної медицини.

Роман Бокотько,
заступник директора НДІ здоров’я тварин
 з питань студентської наукової роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook