Навчальна практика з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» у студентів 5 курсу

9 травня 2022, 23:11
ФВМ НУБіП України

 Завершилась навчальна практика з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин», яка проходила очно у студентів 5 курсу 11 групи (курсанти) на базі кафедри терапії і клінічної діагностики та ННВ клінічного центру «Ветмедсервіс» НУБіП України.

Сучасне матеріальне забезпечення ННВ центру «Ветмедсервіс» дозволило студентам опановувати актуальні методи діагностики хвороб тварин, та відпрацювати терапевтичну техніку в тварин різних видів.
Також студенти ознайомилися з  методами УЗД тварин. Метод заснований на одній особливості тканин організму – різні органи по-різному проводять і відображають ультразвукові хвилі (коливання з частотою більше 20 кГц). УЗД-апарат випромінює ультразвук, а його датчики сприймають і обробляють відбитий від органів сигнал, показуючи діагносту стан внутрішніх органів.
Лабораторія кафедри терапії і клінічної діагностики, а також лабораторія ННВ центру «Ветмедсервіс», забезпечена сучасними приладами – гематологічним аналізатором, біохімічними аналізаторами, аналізаторами сечі, сучасними мікроскопами, що також дало можливість повною мірою забезпечити відповідну практичну складову.
 
Отже практика з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» була досить насиченою і цікавою, а студенти 5 курсу 11 групи успішно закріпили знання отримані під час навчання та отримали новий практичний досвід. 
Особливу подяку слід висловити завідувачу і всім співробітникам ННВ клінічного центру «Ветмедсервіс», які в цей складний час ні на годину не припиняли роботу, що дало змогу на високому рівні провести навчальну практику у студентів факультету ветеринарної медицини.
 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики В. Костенко
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook