Студенти опановують дисципліну «Організація ветеринарної справи та національне і міжнародне законодавство» в складних реаліях сьогодення

30 квітня 2022 року
ФВМ НУБіП України
Вже 65 днів наша держава стійко тримає удар і чинить гідний опір окупанту, вже 65 днів як вся країна, а також викладачі і студенти живуть зі страшним словом «війна», яке стало частиною нашого часу, чимось нереальним, схожим на нічний кошмар, вже 65 днів, як ми всі просинаємось під звуки сирен повітряної тривоги. Але життя має тривати! У кожного свій фронт, зокрема, у студентів це -  освітній процес, який має продовжуватись, адже кваліфіковані спеціалісти це те, що буде потрібно, як ніколи, сьогодні і у майбутньому нашій країні, щоб якомога швидше відбудувати і повернути нашу Неньку до нормального, мирного і  заможного життя.
Відповідно до наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. №156, наш університет першим в Україні відновив освітній процес з 14 березня.
На кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології вже як 7 тижнів відновлено заняття з дисциплін: «Організація ветеринарної справи та національне і міжнародне законодавство» у шести групах 5 курсу та  «Організація і економіка ветеринарної справи» у двох групах 3 курсу скороченого терміну навчання.
Викладачі Віталій Ситнік та Максим Жуковський для організованого проведення занять використовують всі можливості, які надаються із застосуванням дистанційних технологій навчання: онлайн лекції; лабораторні, заняття з використанням Google Meet; ресурси електронних навчальних курсів, що завчасно, а також в процесі роботи наповнюються необхідними матеріалами; навчальні відеоматеріали; месенджери для оповіщення та швидкого спілкування.
Основними перевагами платформи Elearn є: гнучкість, модульність, динамічність, адаптивність і відкритість. Це дозволяє регулярно, аналізуючи якість засвоєння матеріалу студентами, оновлювати курс, змінювати умови виконання лабораторних робіт, додавати нормативні документи, презентації, методичні рекомендації, тощо.
Заняття проходять згідно розкладу аудиторних занять, що дасть можливість студентам бути в ритмі, коли вони повернуться до навчання в аудиторії. Загалом, навчальний процес ні на мить не перервався через непередбачувані обставини. Такий системний підхід дисциплінує студентів, вони чітко знають час відведений на заняття, а крім цього дозволяє не забирати час для виконання інших занять і розподілити свій вільний час.
Поступово кількість студентів що відвідують онлайн конференції зростає, хоча з першого тижня вона стабільно висока.
У досить складний  для всіх студентів час важко зібратись з думками і повноцінно розпочати навчання. Але саме дистанційне навчання допомагає усім студентам відволіктись думками від страшних реалій сьогодення, повернутись більш-менш до ритму колишнього життя, яке наповнене емоціями, спілкуванням з однодумцями, почуттями, турботами, а головне, продовжити опановувати нові знання та здобувати таку потрібну і затребовану ринком праці професію – лікар ветеринарної медицини.
Максим Жуковський, асистент
кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook