Життя продовжується – навчальний процес триває

28 квітня 2022 року

        Події останніх двох місяців внесли корективи у життя усіх українців. Не стала виняткам і наша університетська спільнота. Але незважаючи на важкі випробування, які випали на нашу долю, ми навчилися жити і не просто жити, а працювати попри все.

        Уже традиційно, так склалося на нашій кафедрі, при викладанні кожної дисципліни викладачі намагаються запрошувати фахівців з виробництва. Оскільки вони дають змогу студенту почути з «перших вуст», що таке виробничий процес, чому необхідно дотримуватися тих чи інших технологічних параметрів, чому важливо поєднувати теорію і практику тощо.        Не була винятком і дисципліна «Технологія виробництва продукції птахівництва», яка викладається для студентів 3 курсу СТН. Запрошеним лектором у нас був не просто технолог з виробництва одного з передових господарств по виробництву м’яса курчат-бройлерів розташованого у Рівненській області, а у минулому – студент нашого славетного університету, нашого найкращого факультету, випускник нашої кафедри – Бобильов Андрій Вікторович. 

         Андрій Вікторович дуже цікаво і детально розповів про сучасну технологію вирощування курчат-бройлерів. Доповідач закцентував свою увагу на тому, наскільки важливо підлаштовувати усі параметри мікроклімату та годівлю до фізіологічних процесів, які відбуваються в організмі птиці у той чи інший період росту і розвитку. Родзинкою лекції було те, що Андрій Вікторович її проводив безпосередньо з виробничого майданчика і студентам вдалося у режимі реального часу заглянути за лаштунки виробництва.

 

 
Час відведений для лекції збіг дуже швидко, оскільки вона була цікавою і не схожою на інші. Під кінець заняття Андрій Вікторович відповів на багато запитань, які стосувалися теми, але і були запитання іншого характеру. Студенти цікавились, наскільки знадобилися знання, отримані в університеті, чи варто вступати в магістратуру. І я (прим. автора Базиволяк С.М.), як дипломний керівник, у минулому, сьогоднішнього доповідача, відчула гордість, оскільки відповіді Андрія звучали ствердно та однозначно – так, знання отримані у ВНЗ мені стали у нагоді і надали можливість отримати гарну та цікаву роботу.
 

 
Щиро дякуємо пану Андрію за виділений час і захопливу розмову. 
Cвітлана Базиволяк, доцент кафедри технології у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві
Анастасія Онофрієнко, студентка 2 групи 2 курсу СТН
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook