Професія бухгалтер як запорука успішної кар’єри

26 січня 2022 року

26 січня викладачі циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін Людмила Черненька і Тетяна Талько провели тренінг для студентів групи 102-О спеціальності «Облік і оподаткування» на тему: «Професія бухгалтер як запорука успішної кар’єри».

Мета заходу - донести до студентів інформацію про те, як пізнати себе краще, оцінити власні здібності, інтереси, та які можливості обраної ними професії. Завданням проведення заходу було формування у студентів інтересу до обраного ними фаху.

Тренінг розпочався з ознайомлення учасників з їх професійним вибором та професією бухгалтер.

Сьогодні складно собі уявити навіть найменше підприємство без бухгалтера. Діяльність же великого підприємства просто неможлива без бухгалтерії. Як в умовах розквіту економіки, так і в умовах кризи без представників цієї професії не обійтися, тому й існує на ринку праці постійний попит на бухгалтерів. Єдине, що змінюється з часом, так це вимоги до бухгалтерів, характер та обсяг їх роботи.

Можна припустити, що в майбутньому може змінитися суть роботи бухгалтера, оскільки поряд з технологіями будуть змінюватися процеси і в повсякденному житті; робота бухгалтера не буде одноманітною. Зміни породжують нові зміни, і хоча професія бухгалтера визнана професією всіх часів і народів, необхідно враховувати перспективи її розвитку. Але якими б не були зміни в професії бухгалтера, безумовно, він залишиться потрібним, бажаним, високооплачуваним фахівцем.

Сучасний бухгалтер повинен вміти ефективно спілкуватися з відділами даних та ІТ службою, його знання будуть затребувані саме в цій галузі. Машини будуть виконувати рутинну і нудну частину роботи, дозволяючи бухгалтеру зосередитися на більш важливих питаннях. Адже там, де вимагається професійне судження, набагато важче автоматизувати процеси. Штучний інтелект залишатиме більш цікаві частини роботи для бухгалтерів майбутнього.

Серед основних особистих якостей бухгалтера модератори тренінгу відзначили уважність, працьовитість, відповідальність, швидку адаптацію до умов, що змінюються. Якщо фахівець може похвалитися названими рисами, то на нього чекає вдала кар’єра у сфері бухгалтерії. Замислюватися над тим, чи зникне ця професія в найближчому майбутньому, не доведеться.

Студенти взяли активну участь у тренінгу, висловили думки з приводу обраної ними майбутньої професії, поділилися власними уподобаннями, подискутували щодо обраного ними фаху, затребуваного на ринку праці, а отже і престижного. Головне, щоб людина займалася улюбленою справою. В цьому запорука успіху!

Людмила Черненька, Тетяна Талько,

викладачі циклової комісії

фінансово-економічних та облікових дисциплін


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook