Онлайн – день відкритих дверей на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

21 квітня 2022 року

     Важливим етапом у житті кожного з нас є вибір професії і закладу вищої освіти. День відкритих дверей − це один з найважливіших заходів, оскільки саме в цей день абітурієнту надається можливість остаточно прийняти рішення вступати або не вступати в обраний університет та на обрану спеціальність. Для тих же, хто ще не визначився з вибором − це хороша можливість познайомитися із місцем подальшого навчання і визначитися, чи підходить даний навчальний заклад чи ні.

   Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів та природокористування України, традиційно, як і було заплановано, 20 квітня 2022 року провів Онлайн-день відкритих дверей для школярів, студентів технікумів, коледжів та батьків, з використанням платформи Webex, щоб гості могли отримати якомога більше інформації про спеціальності, освітні програми, стратегію університету, умови та матеріально-технічне забезпечення, можливості для студентів та дозвілля, яке допоможе розвивати світогляд і створювати найміцніші дружні зв’язки, зорієнтуватися у розмаїтті спеціальностей, вибрати найбільш актуальну і потрібну професію, отримати поради та консультації фахових викладачів-практиків, зануритися у справжнє студентське життя навіть в умовах карантину, війни.

     Основними гостями заходу стали 153 осіб з числа учнів, батьків, вчителів та студентів коледжів з Києва та різних куточків України, науково педагогічні працівники факультету та представники студентського самоврядування, а саме 91 учасників зі шкіл та студентів коледжів.

     Декан факультету Лариса Баль-Прилипко представила всім учасникам програму сьогоднішнього заходу та розповіла про переваги спеціальностей нашого факультету, викладацький склад факультету, здобутки та досягнення науково-педагогічних працівників, як молодих, так і з великим практичним досвідом, матеріально-технічну базу лабораторій, навчання студентів, соціальні умови. Звернула увагу учнів та батьків на спеціальності 181 «Харчові технології» та 229 «Громадське здоров’я», за якими факультет готує фахівців ОС «Бакалавр».  Також декан розповіла про участь школярів в олімпіаді та можливість отримати додаткові 20 балів, про переваги при зарахуванні, якщо готуватимуться до вступу на курсах підготовки, про можливість здобути 2 спеціальності одночасно, навчаючись на стаціонарі і заочно, про вступ одразу на 3-й курс університету після навчання в коледжі, про можливість отримати європейський диплом в університетах Литви, Франції чи Німеччини відповідно до європейських програм обміну студентами, про можливість набратися фахових знань від потужного професорсько-викладацького складу факультету в сучасних аудиторіях, науково-навчальних лабораторіях, фундаментальній бібліотеці, про нову спеціальність 229 «Громадське здоров’я», про навчання ОС «Магістр» за новою освітньою програмою «Нутриціологія», про майбутнє працевлаштування після закінчення навчання за даними спеціальностями, і викликала багато запитань у присутніх.

 

    Секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський ознайомив абітурієнтів з особливостями нинішньої вступної компанії, детально зупинився на здачі мультимедійного тесту та мотиваційних листах, які необхідно подавати для вступу, термінах вступної компанії та місцях державного замовлення. Чимало питань було задано відповідальному секретарю, оскільки цьогорічна вступна компанія буде проводитися у складних умовах війни та матиме свої певні особливості. Звісно, що не всі деталі правил прийому відомі станом на сьогодні, але з майбутніми абітурієнтами домовлено про наступні зустрічі, а саме 5 травня 2022 року відбудеться університецький день відкритих дверей.

    Відповідальна за міжнародну діяльність факультету Олена Очколяс розповіла про міжнародну мобільність студентів, про співпрацю університету з різними міжнародними вузами, про велику можливість навчатися та проходити практику на підприємствах Німеччини, Франції, Швейцарії, Великобританії, Італії  з одночасним заробітком значних коштів. «Навчання на нашому факультеті – це щасливий квиток у майбутнє», - відмітила вона. Лише наші студенти мають можливість не лише проходити практику за кордоном, але і навчатися за системою подвійний дипломів, про що розповіли студенти, які в цей час перебувають на навчанні у Франції ­− Анна Панаскевич та Людмила Герус – у Німеччині.

     Заступник декана з виховної роботи Тетяна Розбицька розповіла про проведення виховної роботи із студентами на факультеті. Виховна робота серед студентів факультету проводиться згідно планів культурно-масових, громадських та виховних заходів, які були представлені на слайдах презентації. Студенти факультету беруть активну участь у всіх заходах культурно-виховного процесу, які відбуваються в університеті та на факультеті, а саме «Посвячення в студенти» та святкування «Дня знань» у НУБіП України, пісенному конкурсі "Голосіївська весна", «Пісенні баталії», конкурсах «Краса НУБіП України», традиційних заходів до фахових свят, проводять благодійні ярмарки та майстер-класи, виховні заходи в гуртожитку №9 та спортивні змагання. На кінець своєї розповіді зазначила «Гідна освіта – це успішна кар’єра!».

    Голова студентської організації факультету, студент 4 курсу Данило Маліков розповів присутнім про студентське життя в університеті, про роботу студентської організації, дозвілля, військову кафедру, автошколу про все, що було показано в попередньо представлених презентаціях, запросив абітурієнтів обов’язково вступати лише на наш факультет, приєднатися до них в групу і приймати участь у вебінарах, конференціях та інших активних заходах.

     Представниця студентської ради гуртожитку №9 Наталія Семенюк, розповіла де і як проживають студенти факультету, про пільги при поселенні, про особливості навчання, славетні традиції, які є в гуртожитку, про заходи і творчі вечори.

 

     Завідувачка кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Ольга Прядко розповіла про особливості підготовки фахівців освітньої програми "Якість, стандартизація та сертифікація" спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». Відмітила, що наш університет займає 3 - місце серед вузів України, а спеціалізація «Якість, стандартизація та сертифікація» ввійшла в ТОП-5 спеціальностей України, і випускники працюють на всіх великих підприємствах України різних галузей народного господарства.

     Завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів доповнив попередню інформацію про підготовку спеціалістів за спеціальностями факультету та розповів про особливості підготовки фахівців за скороченим терміном навчання (випускників коледжів), в якій також представив інформацію для тих, хто закінчує коледжі, технікуми, училища, про умови вступу, навчання, про документи, які необхідно подавати для вступу в університет на наш факультет, про різноманітні культурні та просвітницькі заходи та дозвілля студентів. Також розповів про проведення занять у віртуальному просторі в умовах карантину та пандемії, війни та онлайн провів практичне заняття, яке дуже сподобалося всім присутнім.

 

 

     До бесіди підключилася доцент Юлія Крижова, яка доповнила інформацію про вступ на наш факультет, про вибір спеціальностей, про великі можливості навчання на факультеті та запросила всіх вступати на наш факультет і сказала, що вони вже зробили свій правильний вибір, приймаючи участь у нашому спільному заході.

    З вітальним словом до всіх присутніх звернулася доцент Леонора Адамчук та розповіла про унікальні спеціальності, які є на факультеті. Особливу увагу звернула на нову науку апітерапію, яка викладається на освітній програмі «Нутриціологія». Також запросила присутніх відвідати ХІ Міжнародна науково-практична онлайн конференція вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства» (https://nubip.edu.ua/node/106031), що відбудеться в травні цього року. Конференція налічує чотири різні секції, за допомогою, яких можна обрати майбутній фах.

 

     На завершення заходу декан факультету наголосила, що отримані під час навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК глибокі фахові знання дозволять нашим майбутнім студентам досягти успіху у житті!

Отож, чекаємо Вас шановні абітурієнти у студентських лавах Славетного НУБіП України.

Слава Україні! Слава Героям України! Слава НУБіП України! 

  Бажаємо всім миру та перемоги!

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook