РОСІЯНИ ПОШКОДИЛИ ТА РОЗГРАБУВАЛИ УСІ ДЕРЖАВНІ ПІДПРИЄМСТВА В ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ ЗОНІ

7 квітня 2022 року
Відкритий ліс

Практично кожне офісне приміщення у будівлях підприємств в Чорнобильській зоні розбиті та повністю розкрадені окупантами. При цьому росіяни рили окопи у зараженому радіацією Рудому лісі і палили навколо траву і кущі.

Працівники агентства відвідали офіси та виробничі майданчики державних підприємств, а саме Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС», Державне підприємство “Центральне підприємство з поводження з РАВ”, ДСП “Екоцентр”, ДСП “Північна Пуща”, Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ, Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник, Державний науковий центр захисту культ. спадщини від техногенних катастроф. Зокрема, також були на КВ “Вектор”, “Буряківці” та на стратегічному об’єкті НАЕК “Енергоатом” – ЦСВЯП.

Внаслідок дій окупантів практично кожне офісне приміщення у будівлях підприємств – із суттєвими пошкодженнями, розбиті та повністю розкрадені. Крали як робоче майно, так і особисті речі працівників на їх робочих місцях. Пошук і розкрадання цінностей державних підприємств вівся систематично та щоденно, і навіть у визначений час – з 10:00 до 14:00 щоденно.

Окупанти розікрали автопарки спеціалізованої техніки ДСП “ЦППРВ” та ДСП “Північна Пуща”. Викрадено паливо, що ставить під загрозу забезпечення пожежної та радіаційної безпеки у зоні відчуження.Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Унікальної лабораторії ДСП “Екоцентр” внаслідок дій росіян не існує як єдиного та функціонального комплексу.

Система фізичного захисту КВ “Вектор” зазнала ряд пошкоджень, повністю розбиті офісні та побутові приміщення.

Підтвердилися повідомлення про дії росіян у Рудому лісі. Фактично на одній із частин Рудого лісу були розриті масштабні укріплення для тривалого знаходження. Навкруги укріплень багато згорілої трави та кущів. Окупанти повною мірою надихалися радіоактивними частинками.

Водночас точкові виміри радіаціного фону показали суттєві рівні для місцевості, у якій їх проводили. Поки загальні висновки щодо фону робити рано – об’їзд датчиків поки не робився.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/198940/

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook