Вступна кампанія, проміжна атестація, організація Дня відкритих дверей – ці та інші питання поточної життєдіяльності в центрі уваги наради деканату механіко-технологічного факультету

9 квітня 2022 року
   8 квітня декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко розпочав чергову нараду з приємної новини: вдалося налагодити зв'язок з студентами, з якими не було контакту з початку військових дій. Наразі є зв'язок з 100 % студентів механіко-технологічного факультету. Нажаль, не у всіх є можливість брати участь в освітньому процесі, але найголовніше – всі наші студенти живі та здорові! Так само є контакт і з усіма НПП та співробітниками кафедр факультету. 
 

   Вступна кампанія 2022 буде непростою. Вячеслав Вячеславович закцентував увагу присутніх на її особливостях. Для вступників на місця державного бюджету буде запроваджений єдиний централізований тест: для випускників шкіл – національний мультипредметний тест, для випускників коледжів – фаховий іспит, бакалаврів до магістратури – іспит в ЗВО. Окрім цього потрібно буде подавати заяву та мотиваційний лист. Вступ на контракт же відбуватиметься за заявою та мотиваційним листом.

   Декан факультету звернув також увагу на деякі особливості організації трудових відносин на період дії воєнного стану. Зокрема, може бути виданий наказ на призупинення трудових відносин, якщо працівник не може виконувати свої посадові обов’язки або ж роботодавець не може забезпечити виконання ним своїх обов’язків. При цьому зберігається місце роботи, а відшкодування та заробітна плата буде компенсована за рахунок агресора. Працедавець може не повідомляти про істотну зміну умов праці за два місяці, а одразу їх запроваджувати. Також роботодавець може відхилити заяву про надання відпустки працівнику. Працедавцю надано право подовжувати робочий тиждень з відповідним обгрунтуванням.
   Наприкінці місяця, 29 квітня відбудеться День відкритих дверей. Для того, щоб якомога краще представити факультет, необхідно створити презентаційні відеоролики від кожної кафедри. Головну увагу декан порекомендував зосередити на потужній матеріальній базі кафедр факультету.
   Заступник декана з навчальної та виховної роботи Ігор Сівак поінформував присутніх про результати проведення проміжної атестації студентів. В окремих групах спостерігається значний відсоток неатестованих студентів. Є проблеми з відвідуваністю в групах скороченого терміну навчання.
 Необхідно вияснити причини низької активності окремих студентів. Проте важливо розуміти, що багатьом з них доводиться працювати у зв’язку з непростою економічною ситуацією. Дехто з студентів задіяний у ТРО та в збройних силах. Але більшість студентів має, в міру своїх можливостей, брати участь в освітньому процесі, оскільки до закінчення навчального семестру залишилось зовсім не багато часу. Для випускних курсів сесія почнеться з 10 травня, для решти здобувачів освітніх послуг з 23 травня. Комплексний державний іспит буде проведений з 4 по 6 травня для заочників та 6 по 10 червня для студентів денної форми навчання.

   Заступник декана з наукової роботи Вячеслав Мацюк нагадав присутнім, що незважаючи на непрості умови, необхідно проводити наукові дослідження. Наразі створюються міжнародні фонди та програми для підтримки українських науковців і НПП факультету мають прийняти участь в таких проектах, підготувати заявки на отримання наукових грантів.

   Завідувачі кафедр зробили короткі звіти про організацію робочого процесу у своїх підрозділах. В цілому, навчальний процес триває, відбувається моніторинг проведення онлайн-занять, відправляються щотижневі звіти стосовно відвідуваності. Триває підготовка до вступної кампанії та ведеться активна профорієнтаційна робота.
   Завершуючи нараду декан факультету Вячеслав Братішко подякував співробітникам за чітку та повноцінну організацію робочого процесу, побажав присутнім міцного здоров’я, бадьорості, оптимізму та мирного неба.

 

Відповідальна за інформаційне наповнення веб-сторінки факультету, Світлана Потапова
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook