Генеральна Асамблея Асоціації COST прийняла Грузію та Україну до своєї Асоціації

1 квітня 2022 року
     30-31 березня 2022 року в Парижі відбулася зустріч представників країн-членів COST під егідою французького головування в Раді ЄС. Після одноголосного рішення як Грузія так і Україна приєдналися до сім’ї COST, яка наразі налічує 40 повноправних членів.
     «Прийняття Грузії та України повноправними членами COST підтверджує ключову роль COST у сприянні інтеграції в європейський ландшафт досліджень та інновацій. COST спрямований на розвиток відкритих та інклюзивних мереж передового досвіду в усіх наукових галузях, і завдяки їхньому членству грузинські та українські дослідники зможуть брати активну роль у пропозиціях щодо майбутніх заходів COST».
     Prof Alain Beretz, President of the COST Association.
 
     Членство в COST дає змогу дослідникам та інноваторам повною мірою скористатися можливостями COST для роботи в мережі, у тому числі бути основним заявником COST Actions. Крім того, на рівні управління обидві країни тепер зроблять свій внесок у визначення стратегії формування майбутнього COST.
     Переклад
     Джерело https://www.cost.eu/members-georgia-ukraine/
 
Довідково: COST Action – це міждисциплінарна дослідницька мережа, яка об’єднує дослідників і новаторів, щоб досліджувати тему на свій вибір протягом 4 років. COST Actions, як правило, складаються з дослідників з наукових кіл, МСП, державних установ та інших відповідних організацій або зацікавлених сторін.
     Більше інформації про Асоціацію COST тут
 
     Наразі 66 українських дослідників беруть участь у 28 проектах, що становить 25% реалізовуємих проектів.
 

Олександр Лабенко 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook