Пропозиції Спілки ректорів України щодо Порядку вступу до закладів вищої освіти у 2022 році за умов воєнного стану

1 квітня 2022 року

 31 березня 2022 року на розширеному засіданні Спілки ректорів України були розглянуті пропозиції Асоціації аграрних закладів освіти України щодо порядку організації вступної кампанії, які представляв ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко.

Грунтовно розглянувши їх, керівники закладів вищої освіти з усіх регіонів України доповнили та схвалили документ в цілому. Ці Пропозиції направлені до Міністерства освіти і науки України, Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України для врахування в підготовці відповідних нормативно-правових актів. 

Публікуємо текст Пропозицій для ознайомлення.

СХВАЛЕНО
на засіданні Президії 
Спілки ректорів України
31.03.2022 року
 
ПРОПОЗИЦІЇ
Спілки ректорів України
щодо Порядку вступу до закладів вищої освіти у 2022 році
за умов воєнного стану
 
Спілка ректорів України пропонує проводити набір студентів у 2022 році до закладів вищої освіти України за наступним порядком.
 
Вища освіта на основі ПЗСО:
 
 - за державним замовленням – з врахуванням середнього балу додатку до атестату, оцінки з профільного предмета та додаткових балів для слухачів підготовчих курсів, учасників Всеукраїнських олімпіад, заяви вступника;
 Для кон’юнктурних спеціальностей («Право», «Міжнародне право», «Міжнародні відносини») – з врахуванням оцінки з профільного предмету, заяви вступника та результатів мультипредметного тесту з української мови та математики, який проводиться при наявності конкурсної ситуації в окремих закладах вищої освіти на їхній базі у дистанційному форматі.
 
 - за контрактом – з врахуванням середнього балу додатку до атестату, оцінки з профільного предмета та заяви вступника. 
 
Вища освіта на основі фахового молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста):
 
 - за державним замовленням – з врахуванням середнього балу додатка до диплому, заяви вступника;
 - за контрактом - з врахуванням середнього балу додатка до диплому, заяви вступника.
 
Магістр на основі бакалавра (для усіх спеціальностей):
 
 - за державним замовленням – з врахуванням середнього балу додатка до диплому бакалавра, заяви вступника.
 Для кон’юнктурних спеціальностей («Право», «Міжнародне право», «Міжнародні відносини») – з врахуванням середнього балу додатка до диплому бакалавра, заяви вступника та результатів фахового вступного випробування, яке проводиться при наявності конкурсної ситуації в окремих закладах вищої освіти на їхній базі у дистанційному форматі.
 - за контрактом – з врахуванням середнього балу додатка до диплому, заяви вступника.
 
Зарахування осіб, які перебувають в лавах Збройних Сил України, територіальній обороні відбувається виключно на основі заяви та на місця державного замовлення.
 
Не обмежувати державне замовлення закладам вищої освіти, які знаходяться на тимчасово окупованій території та в місцях активних бойових дій. 
 
Визначити фіксований обсяг державного замовлення для кожного закладу вищої освіти та збільшити його, враховуючи вимогу Закону України «Про вищу освіту» щодо не менше 51% бюджетних місць від загальної кількості випускників шкіл.
 
Передбачити можливість зарахування вступників за результатами ЗНО 2019-2021 роки.
 
Забезпечити можливість участі у вступній кампанії 2022 року абітурієнтам, які перебувають за кордоном, організувати відповідні центри на базі посольств та консульств України.
 
Вступники до закладів вищої освіти України можуть подавати не більше трьох заяв.
 
Голова Спілки Петро КУЛІКОВ
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook