Весняно-польові роботи НДГ НУБіП України в умовах воєнного часу

22 березня 2022 року
     21 березня за дорученням ректора під головуванням проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка відбулася нарада з питань підготовки навчально-дослідних господарств НУБіП України до проведення весняно-польових робіт та посівної компанії 2022 року в умовах воєнного часу. На нараді були присутні начальник відділу організаційної діяльності НДГ, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський та директори господарств.

     Директори доповіли про стан справ в господарствах, готовність техніки та стан акумуляції ресурсів для проведення посівної компанії. В НДГ «Агрономічна дослідна станція» та «Великоснітинське НДГ ім. О. Музиченка» уже проведено підживлення озимих зернових культур та багаторічних трав. Добрива для цього були підготовлені завчасно. З дня на день планується розпочати закриття вологи на землях, де планується посів ярих зернових та технічних культур. За кожним агрегатом закріплені механізатори, інженерна служба забезпечує безперервну роботу техніки в полі, агрономи контролюють якість виконання робіт. Також безперебійно працюють ферми, щоденно молоко відправляється на молокозаводи.

 

 

     На нараді був присутній представник державної банківської структури. Він поінформував присутніх про підтримку з боку держави сільськогосподарських підприємств різних форм власності та наголосив, що найближчим часом можливо будуть внесені зміни в допомозі державним підприємствам.

     На завершення наради проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк підкреслив, що в умовах воєнного часу господарства НУБіП України повинні забезпечити свій достойний внесок у продовольчу безпеку країни, ні один сантиметр землі не повинен бути незасіяним, роботи повинні виконуватись максимально якісно та вчасно, згідно розроблених технологічних карт. Також, важлива взаємодопомога господарств у виконанні поставлених задач та бойовий настрій кожного трудового колективу. Також він наголосив на необхідності забезпечення практичної підготовки студентів цього року. Незважаючи на складний час, практична підготовка повинна проводитись і господарства повинні бути готові до її забезпечення.

Микола Грунтковський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook