За досвідом – до колег

19 вересня 2014, 9:57

17 вересня 2014 р. директор наукової бібліотеки НУБіП України Кіщак Тетяна Степанівна з робочим візитом відвідала бібліотечно-інформаційний центр Сумського державного університету (СумДУ). Заступник директора бібліотечно-інформаційного центру СумДУ Капленко Ірина Миколаївна поділилася досвідом організації роботи бібліотечно-інформаційного центру.

Програма зустрічі була дуже насиченою та цікавою, та й колегам було про що поговорити, адже основне завдання будь-якої вузівської бібліотеки – це задоволення інформаційних потреб її користувачів. Для реалізації цієї мети перед сучасною бібліотекою ставляться нові завдання та вимоги, що в першу чергу, передбачають доступ до необхідної інформації в електронному вигляді.

Тож заступник директора бібліотечно-інформаційного центру СумДУ Капленко Ірина Миколаївна особливу увагу звернула на політику відкритого доступу до інформації, яку сповідує СумДУ.

Адже вільний доступ до інформації є важливою складовою наукових досліджень у сучасному глобальному світі, запорукою для подальшого розвитку науки, освіти та суспільства, інтеграції України до світової академічної спільноти. Інституційний репозитарій СумДУ є основним електронним ресурсом, що забезпечує відкритий доступ до повних текстів понад 36 тисяч  наукових та  навчальних-методичних творів, які є результатом творчої діяльності співробітників університету та осіб, що навчаються. Серед них – навчальні посібники та підручники, монографії та звіти про виконання науково-дослідних робіт, автореферати та дисертації, а ще багато інших документів.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook