Студентка факультету ветеринарної медицини Катерина Сержант: «Війна – не канікули»

17 березня 2022 року
     Студентка 3 курсу факультету ветеринарної медицини Катерина Сержант, перебуваючи не вдома освоює ветеринарну медицину дистанційно та допомагає територіальній обороні Київської області.
  • Що для Вас воєнний стан?

– Воєнний стан – це не канікули, особливо для мене, та й для інших студентів. Приходиться адаптуватися до умов воєнного стану. Також приходиться в цих умовах вчитися хоч і це не просто у зв’язку із ситуацією, яка склалася. Але я та інші студенти розуміють що без знань і умінь ми не зможемо допомогти нашій державі ні сьогодні, ні в майбутньому. Тому вчитися потрібно заради майбутнього, а також допомагати людям і військовим у цей не легкий час.

  • Як у Вас проходить дистанційне навчання під час воєнного стану?

– Все залежить від зв’язку та інтернету. В основному стараюся по 4 години кожного дня виділити для навчання. Заходжу на електрону навчальну платформу «Еlearn» і вирішую поставлені завдання. Крім того, я читаю літературу, по можливості, спілкуюся з одногрупниками. Також відвідую лекції на платформі Webex та Zoom. Якщо мені щось не зрозуміло, телефоную викладачам та отримую консультацію.

  • Чи важко Вам засвоїти дисципліни, які зараз вивчаєте, дистанційно?

– Теоретичний матеріал досить легко засвоюється дистанційно. На платформі «Еlearn» викладачі факультету розробили електронні навчальні курси всіх дисциплін. Це забезпечує студентів достатньою кількістю інформації, необхідної для самостійного навчання (лекції, лабораторні роботи, самостійні завдання, тести) та дозволяє опанувати необхідні знання і закріпити вивчений матеріал. А ось практичний, звичайно, важко засвоїти без перебування на факультеті. Навчання на факультеті ветеринарної медицини потребує практичної підготовки, тож впевнена, що після закінчення війни та нашої перемоги дистанційний матеріал ми закріпимо практично.

  • Чим ще Ви займаєтеся під час воєнного стану?

– Під час воєнного стану, окрім навчання, я допомагаю у польовому шпиталі. Також, слідкую за новинами, молюся Богу, мрію про закінчення війни та повернення до нормального мирного життя.

  • Що побажаєте нам всім?

– Саме головне – закінчення війни, здоров’я та миру. Крім того, в цей непростий час допомагати один одному, людям і військовим. Студентам навчатися і здобути фах для відновлення, розбудови та розвитку економіки нашої держави. Знання це сила!

І наостанок, хочу подякувати всім людям, які надають свою допомогу, та викладачам факультету ветеринарної медицини за можливість навчатися. З нетерпінням чекаю закінчення війни і повернення до нормального мирного життя.

Ми обов’язково переможем!
Всім мирного неба над головою!
Слава Україні!

Розмову провів старший викладач кафедри
хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка
Тарас Савчук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook