Механіко-технологічний факультет готовий до відновлення навчання

14 березня 2022 року
     На механіко-технологічному факультеті на виконання наказу ректора Станіслава Ніколаєнка від 11.03.2022 р. № 156 «Про продовження освітнього процесу у 2 семестрі 2021-2022 н.р.» відбулися організаційно-підготовчі заходи для відновлення повноцінного навчального процесу.

     На нараді із завідувачами кафедр та заступниками декана факультету було проаналізовано можливі проблеми та складнощі при відновленні освітнього процесу. На сьогодні 96% викладачів факультету мають доступ до швидкісного інтернету та технічні можливості забезпечити проведення онлайн-занять.
     На засіданнях кафедр факультету, які відбулися 11-12 березня, було проаналізовано стан підготовки технічного та навчально-методичного забезпечення, необхідного для організованого продовження освітнього процесу, та розглянуто оперативні заміни й коригування, які дозволяють забезпечити проведення 100% дисциплін згідно затвердженого розкладу весняного навчального семестру.

    На засіданні старостату, який розпочався з вітальних слів від ректора Станіслава Ніколаєнка, були розглянуті питання організованого відновлення освітнього процесу та успішного завершення навчального року. Окремо було наголошено на можливості отримати всебічну допомогу та підтримку від керівництва університету та всієї потужної університетської родини тим студентам, які її потребують та опинилися в скрутних обставинах.

     За результатами опитування понад 95% студентів факультету мають технічну можливість відвідувати онлайн-заняття та працювати з матеріалами на електронному навчальному порталі Університету, який відновив повноцінну роботу, а також отримувати навчально-методичну літературу від бібліотеки Університету. Разом з тим, значна кількість студентів-механіків боронить Батьківщину в рядах Збройних сил України та підрозділів територіальної оборони, займається активною волонтерської діяльністю. Такі студенти зможуть опановувати матеріал у змішаній, дистанційно-самостійній формі, отримувати щотижневу консультаційну допомогу від викладачів та успішно завершити навчальний семестр.
     Можна констатувати, що студентство механіко-технологічного факультету позитивно та відповідально поставилось до відновлення освітнього процесу. Наш внесок у перемогу – системно, якісно та наполегливо робити свою роботу – забезпечувати організоване продовження навчального процесу та успішне завершення навчального року в умовах воєнної агресії з боку російської федерації.

Вячеслав Братішко,
декан механіко-технологічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook