На факультеті інформаційних технологій з використанням платформи Cisco Webex відбулося планове засідання вченої ради

21 лютого 2022, 9:59

До Порядку денного включено наступні питання:

  1. Підсумки роботи факультету за січень-лютий 2022 року / Олена Глазунова
  2. Результати анкетування студентів щодо якості викладання навчальних дисциплін 1 семестру / Наталія Клименко
  3. Планування роботи кафедр факультету з наукової, навчальної, інноваційної, профорієнтаційної, міжнародної діяльності на 2 семестр / завідувачі кафедр
  4. Про систему відеоспостереження на факультеті / Андрій Блозва
  5. Різне.

Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова підсумувала роботу факультету за січень-лютий 2022 року. Відмітила плідну роботу кафедр по створенню навчального відеоконтенту і наголосила, що процес продовжується і тому ті викладачі, які тільки почали працювати у даному напрямку повинні прискоритись! Повідомила про ініціативу кафедри вищої та прикладної математики Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України створення спільно з факультетом інформаційних технологій лабораторії комп’ютерної математики. Після обговорення вченою радою факультету ухвалено відповідне рішення. Олена Григорівна наголосила на необхідності поглиблення співпраці між факультетами університету. Сфокусувала увагу завідувачів кафедр на продовженні роботи по залученню кафедр до цієї співпраці з факультетами, тобто обговорити, продумати можливості співпраці на засіданнях кафедр.

Голова навчально-методичної ради доцент Максим Мокрієв наголосив на необхідності залучати і стимулювати викладачів до створення відеороликів, адже цей вид діяльності внесено до рейтингу і буде впливати на рейтинг викладача.

Наступне питання порядку денного висвітлила заступник декана доцент Наталія Клименко. Слід зазначити, що анкетування студентів традиційно проводиться в кінці кожного семестру і обов’язково підлягає обговоренню на засіданнях вченої ради і кафедр.

 

Заступником декана представлено аналіз анкет студентів спеціальностей Комп’ютерні науки, Інженерія програмного забезпечення, Комп’ютерна інженерія та Кібербезпека, Економічна кібернетика та Цифрова економіка. В анкетуванні взяли участь студенти 2-4 курсів таких спеціальностей:

  • Інженерія програмного забезпечення виявили незадоволення рівнем викладання дисциплін «Крос платформне програмування» та «Алгоритми та структури даних». Відзначили, що дисципліна «Аналіз вимог до програмного забезпечення» дублює одну з дисциплін попереднього семестру.
  • Комп’ютерні науки зазначили невідповідність назви дисципліни «Вебтехнології» її змісту і запропонували перейменувати на «Основи Python». Виказали незадоволення викладанням «Теорії розпізнавання образів та класифікації в СШІ».
  • Комп’ютерна інженерія та Кібербезпека не задоволені викладанням фізики, так як вважають, що вивчають те саме що і в шкільному курсі, тому запропонували приділити більше годин для вивчення «Програмування» та «Інформаційних технологій». Також студенти запропонували переглянути механізм нарахування додаткових балів у рейтинг студента.
  • Економічна кібернетика та Цифрова економіка виступили з ініціативою заохочення студентів, які навчаються на відмінно та змінити акцент у навчанні на використання практичних навичок, ніж просто вивчення теорії.

 

 

В обговоренні результатів анкетування взяли участь члени вченої ради Лахно В.А., Мокрієв М.В., Глазунова О.Г. Згідно проведеного аналізу виявлено слабкі сторони та недоліки у викладанні деяких дисциплін, відзначено найкращих викладачів та особливу подяку отримали працівники деканату.

Окрім того, члени вченої ради звернули увагу на необхідність оновлення питань анкети.

Вченою радою схвалено рішення про оновлення питань анкети на наступний семестр та обговорення і аналіз результатів анкетування на кафедрах факультету.

Наступне питання порядку денного висвітлювали завідувачі кафедр професор ЖерліцинД.М., проф. Швиденко М.З., доцент Голуб Б.Л.,професор Лахно В.А., які зупинились на плануванні роботи кафедр з наукової, навчальної, інноваційної, профорієнтаційної, міжнародної діяльності на другий семестр.

Підсумовуючи виступи завідувачів, декан факультету інформаційних технологій зосередила увагу на необхідність розповсюдження досвіду проведення дистанційних семінарів з представниками територіальних громад Черкаської області з метою вдосконалення профорієнтаційної роботи.

 

Про систему відеоспостереження на факультеті доповів заступник декана, доцент Андрій Блозва, який нагадав, що на базі факультету буде проходити Єдиний Державний Комплексний Іспит. На наступний рік ЄДКІ буде проходити для студентів спеціальності Кібербезпека. Так як існують певні вимоги щодо технічного забезпечення, фахівців, каналів з’єднання, то оновлюється в першу чергу система відеоспостереження. Відеоспостереження оновлено в аудиторіях 233, 213, 214, 225, 224, 206. В аудиторіях встановлено по дві, а в деяких по чотири камери. Доукомплектовується 232 аудиторія і всі інші. Причому деякі камери мають звук. Окрім того, буде контролюватись вхід до корпусу. Тому необхідно повідомити студентам під час навчання, що в корпусі ведеться відеоспостереження. Причому, наголосити, що встановлено відеоспостереження не для нагляду, а з метою збереження матеріально-технічних цінностей. База факультету постійно оновлюється тому виникає потреба у її збереженні. Доступ до цього відеоспостереження має обмежене коло людей, дані зберігаються на серверах і не є доступними в мережі. Доцент Мокрієв М.В. та професор Швиденко М.З. зазначили на необхідності розміщення на аудиторіях оголошень з застереженням про те, що в аудиторії ведеться відеоспостереження. Вченою радою схвалено рішення про встановлення застережень в аудиторіях та продовження роботи по підготовці аудиторій до ЄДКІ.

У різному розглянуто рекомендації до друку навчально-методичної літератури та затвердження тем аспірантів кафедри комп’ютерних наук Дмитра Шевченка (науковий керівник доцент Голуб Б.Л.) та Андрія Хоменка (науковий керівник проф. Хиленко В.В.).

 

 Тетяна Осипова, секретар вченої ради факультету інформаційних технологій

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook