Студентка-другокурсниця Марія Хведчук абітурієнтам: «Якщо є бажання отримати якісну підготовку з ветеринарного фаху – вступайте на найкращий в країні факультет ветеринарної медицини НУБіП України!»

16 лютого 2022 року
     Працюючи зі студентами на факультеті ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України на різних курсах, мене, як викладача, зацікавила їхня думка про обрану спеціальність і свій факультет, на чому ґрунтувався їх вибір навчального закладу, чи задоволені якістю навчання та іншими питаннями, що турбують кожну молоду людину при опануванні професії. На мій погляд, важливо почути думку студентів, які вже навчаються на факультеті. Задля неупередженості в опитуванні, інтерв’ю із студенткою 2 курсу 7 групи Марією Хведчук провела магістрантка 4 курсу 2 групи Ірина Мазур.

 

  • Маріє! Дякую, що погодилася розповісти про свій вибір. Розкажи, будь ласка, про себе.

— Мене звати Марія Хведчук, я студентка 2 курсу 7 групи факультету ветеринарної медицини НУБіП України. Мені 18 років. Беру активну участь у студентському самоврядуванні, є старостою академічної групи і, крім того, я член команди культмасового сектору студентської організації.

  • Звідки ти дізналася про наш факультет?

— Спочатку з рейтингу університетів, де наш університет входить в топ-10 найкращих ЗВО України. Крім того, багато про сам факультет і студентське життя мені розповіла наша тодішня голова СО Сизоненко Анастасія і знайомі студенти.

  • Чому ти обрала професію саме лікаря ветеринарної медицини, що вплинуло на твій вибір? Адже обрати спеціальність «Ветеринарна медицина» – досить рішучий крок.

 

— Не скажу, що це було легким рішенням. Досить довго обдумувала всі «за» і «проти». Вирішальне значення у виборі мали предмети «Хімія» та «Біологія», яким я відвела досить багато часу при підготовці до вступу. Крім того, мій вибір професії підтримали батьки, допомігши порадами. І тому після закінчення 11 класу подала документи до Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  • Що означає для тебе професія «лікар ветеринарної медицини»?

— Найперше, це чіткість і послідовність у роботі, виваженість і відповідальність за здоров’я наших менших друзів. Професія надзвичайно цікава і актуальна, адже усе життя лікаря – це здобуття нових знань, формування професійного досвіду, який іноді змушує відмовитися від старого й звичного, невтомний пошук, боротьба із самим собою за формування власної особистості у моральних межах, допустимих і усталених для такого фахівця. Ці критерії тисячоліттями були і зараз залишаються надвисокими. 

  • Чи задоволена ти навчанням на нашому факультеті?

Факультет ветеринарної медицини НУБіП України займає перше місце в Україні серед ЗВО з підготовки висококваліфікованих лікарів ветеринарної медицини. Це університет із сучасними лабораторіями та висококваліфікованими педагогами. Він дає можливість оволодіти новими методами досліджень стану здоров’я тварин та надання їм лікарської допомоги, профілактики хвороб заразної і незаразної етіології, оцінювання якості та безпечності харчової продукції, кормів. Тому, звичайно, я дуже задоволена. 

  • Які у тебе плани на перспективу?

— Поки що маю бажання і цілеспрямовано працюю над отриманням високого рівня знань та професійних навичок, що також дозволить отримувати підвищену стипендію. Але, загалом, хочу розвиватися як лікар-ратолог і лікар-ортопед, тому відвідую різні конференції, читаю багато літератури і постійно практикую в цих напрямках.

  • Що би ти порадила своїм однокурсникам, іншим студентам нашого факультету і майбутнім абітурієнтам?

— Впевнено йти до свої мрії, обирати для себе професію серцем, цінувати кожну мить навчального процесу, дослухатися до порад педагогів, а для майбутніх абітурієнтів, якщо є бажання отримати якісну підготовку з ветеринарного фаху – вступати на найкращий в країні факультет ветеринарної медицини НУБіП України!

  • ЩИРО ДЯКУЮ ВАМ, ДІВЧАТА, ЗА ВІДВЕРТУ РОЗМОВУ. БАЖАЮ УСПІХІВ І НАТХНЕННЯ У НАВЧАННІ ТА ЗДІЙСНЕННЯ МРІЙ!


Ірина Мазур,
студентка 4 курсу 2 групи
Вікторія Грищенко,
професорка кафедри
біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф.Гулого

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook