Ректорат: розпочали навчальний семестр дистанційно

7 лютого 2022 року
     7 лютого 2022 року відбулося засідання ректорату, присвячене старту весняного навчального семестру, плануванню роботи на поточний тиждень та актуальним питанням життєдіяльності колективу.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про стан захворюваності на ГРВІ в колективі. Минулий тиждень засвідчив розпал пандемії: 38 чоловік захворіли на COVID-19. Всі викладачі, студенти та співробітники переносять хворобу в легкій та середній формі, ректорат за потреби надає необхідну допомогу. Також продовжується вакцинація – більше 300 осіб отримали бустерну дозу, серед мешканців гуртожитків ще є частина людей, які не зробили першого щеплення. Проректор нагадав, що ректорат створив всі необхідні умови, аби вакцинація була зручною – потрібно лише попередньо записатися в деканаті чи дирекції.

 

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про оприлюднення оновлених інструкції з діловодства та номенклатури ведення справ.

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк закцентував на підготовку науково-дослідною частиною пакету документів для відкриття фінансування та виконання 53 наукових проєктів у 2022 році. Наразі МОН вже підписані всі розпорядчі документи з обсягами та умовами фінансування фундаментальних і прикладних досліджень, науково-технічних розробок та проєктів молодих вчених. Упродовж найближчого часу планується підписання Меморандуму про співпрацю та буде проводитися активна робота щодо дорожньої карти просування шести університетських наукових журналів для включення у базу Scopus. Актуальним питанням є контроль за участю факультетів, ННІ, студентів та вчених у оголошених конкурсах на здобуття премій, стипендій, фінансування наукових проєктів. Разом з тим вже зараз слід розпочинати роботу з підготовки якісних проєктів для участі у конкурсних відборах МОН та Національного фонду досліджень.

 

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко закцентував на зарахуванні науково-педагогічних працівників та поданні на розгляд кадрової комісії пропозиції щодо заміни посад.

     Голова Студентської організації Марина Когут анонсувала нараду з головами студентських рад гуртожитків з метою координації діяльності цих органів студентського самоврядування. Спільно з ННЦ виховної роботи та соціального розвитку заплановано провести тренінг зі стресменеджменту. Також студентський актив передбачає проведення цікавих заходів до Дня святого Валентина. Цього тижня Студентська організація оголошує добір до своїх керівних органів, тож вони очікують на активних та ініціативних, які бажають проявити свої здібності та навчитися новому, отримати унікальний досвід.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про ремонтні роботи в навчальних корпусах №2 та 4, оновлення інфраструктури та осучаснення бомбосховищ, розміщених на території університету, перебіг будівництва спортивного комплексу.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук зазначив, що відсьогодні стартував весняний навчальний семестр в дистанційному форматі. Онлайн-навчання продовжиться до 25 лютого – надалі графік навчального процесу може бути змінений у відповідності до санітарно-епідеміологічної ситуації. Протягом сьогоднішнього для буде проведений моніторинг відвідуваності занять та надані відповідні рекомендації. 8 лютого розпочнеться семінар-навчання зі створення відеозаписів лабораторних та практичних занять. Активно триває профорієнтаційна робота, кількість учасників олімпіади для вступу в університет сягнула більше 900-ти, слухачів підготовчих курсів – 260-ти. Перші дні реєстрації на підготовчі курси для випускників коледжів та технікумів також демонструють зацікавленість абітурієнтів.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на організованому початку навчального семестру, розширенні міжнародної співпраці та економії енергоресурсів.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook