Участь викладачів кафеди в Міжнародій конференції «Формула сталого розвитку сільського господарства в Україні: синергія взаємодії держави, бізнесу та громад»

3 лютого 2022 року

Доценти кафедри статистики та економічного аналізу Богданюк О.В., Воляк Л.Р., Куць Т.В., Макарчук О.Г. прийняли участь в онлайн-конференції «Формула сталого розвитку сільського господарства в Україні: синергія взаємодії держави, бізнесу та громад»
Організаторами конференції були AgroPortal.ua, DLG e.V. Захід проводиться в межах AGRITECHNICA Digital, що проходить під лозунгом Green Efficiency-inspired by solution.
Найперше, що зацікавило викладачів, - це нова платформа для проведення онлайн міжнародних конференцій, а саме: DLG.

 

 

 

Значний інтерес також викликала тематика конференції. Адже сталий розвиток сільського господарства в Україні є однією із актуальних тем наукових досліджень та практик сьогодення.
Роль сільськогосподарських підприємств у сталому розвитку аграрної галузі є надзвичайно важливою. Вони не лише створюють робочі місця на селі, забезпечуючи тим самим соціальне благополуччя, а й несуть відповідальність за вибудовування виробничих процесів таким чином, щоб знизити негативний вплив на ґрунтові та водні ресурси, флору та фауну. Безумовно, без впровадження сучасних технологій цього неможливо досягти. У ході заходу було приділено увагу пошуку найперспективніших технологічних рішень. І, звичайно ж, порушено питання, чи сільгоспвиробники в змозі нести таку відповідальність тільки на своїх плечах? Яку підтримку їм може надати при цьому держава і адміністрація?


Про сталий розвиток сільського господарства через оновлення меліоративної інфраструктури доповів Роман Лещенко, Міністр аграрної політики та продовольства України.
Рейнауд Наутен, радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні акцентував увагу на важливості обміну досвідом між країнами задля досягнення цілей сталого розвитку.
З темою доповіді «Сталий розвиток агровиробництва: конкурентна перевага чи тренд?» виступив Алекс Ліссітса, генеральний директор агрохолдингу ІМК.
Мартін Шнайдер виконавчий директор IAK Agrar Consulting Gmb зацікавив слухачів власним підходом до вимірювання сталості при виробництві сільськогосподарської продукції.

 

 

Інші спікери конференції ділилися власним досвідом дослідження сталого розвитку сільського господарства, законодавчим забезпеченням сталого розвитку тощо. Учасники мали можливість задавати запитання та долучатися до дискусії, ділитися власним досвідом.

 

 

Олена Богданюк,
к.е.н., доцент кафедри статистики
та економічного аналізу
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook