Перше зарахування вступників до аспірантури 2022 року

3 лютого 2022 року
     За участі проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Миколайовича Кваші та відділу аспірантури 01 лютого відбулися збори зі вступниками додаткового січневого набору (на контрактній основі) на програму підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії.

     Привітавши вступників з успішним складанням вступних екзаменів, профільний проректор ознайомив аспірантів із освітньою та науковою складовими обраної освітньо-наукової програми, яка триватиме чотири роки. Він наголосив, що за час підготовки всі здобувачі мають набути глибинних знань за фахом, опанувати загальнонаукові компетентності згідно свого навчального плану та набути універсальних навичок дослідника, написавши дисертацію та опублікувавши результати своїх наукових досліджень у вигляді статей у фахових виданнях. Оформити все вище загадане здобувач має в Індивідуальному плані. Також Сергій Миколайович налаштував учасників зустрічі бути активними на конференціях та у загальному форматі наукової діяльності факультету. Проректор ознайомив вступників щодо створення та діяльності разових рад при здобутті наукового ступеня доктор філософії.

     Завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко поінформував аспірантів щодо подальшого процесу навчання, приділивши увагу важливим організаційним аспектам:

  • вчасно подати до відділу аспірантури витягів про затвердження наукової теми дисертаційного дослідження;
  • вчасно подати до відділу аспірантури три екземпляри оформлених індивідуальних планів, затверджених вченою радою факультету/ННІ згідно обраної ОНП;
  • протягом тижня з моменту зарахування підписати Договори про надання освітніх послуг;
  • здійснити реєстрацію на навчально-інформаційному порталі НУБіП України.
  • Віталій Леонідович більш детально зупинився на освітньо-наукових програмах та навчальних планах підготовки аспірантів, повідомивши здобувачів про можливість обрання дисциплін із блоку вибіркових згідно обраного фаху та загального каталогу розміщеному на сторінці сайту відділу аспірантури.

     Завершуючи зустріч, завідувач відділу аспірантури сконцентрував увагу вступників на важливості проходження акредитацій ОНП PhD. Наразі є програми, які вже пройшли цю процедуру, проте для інших 16 ОНП протягом наступних трьох місяців буде «гаряча» пора проходження онлайн-візитів. Віталій Леонідович наголосив, що лише успішне проходження акредитаційної експертизи є запорукою майбутнього захисту дисертацій у стінах НУБіП. Теперішні вступники, а нині вже здобувачі PhD мають активно співпрацювати з гарантом та стати повноцінними учасниками проходження акредитаційної експертизи власної освітньо-наукової програми.


Надія Міняйло,
провідний фахівець відділу аспірантури

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook