Профорієнтаційна онлайн-зустріч магістрів і викладачів кафедри іноземної філології з учнями випускних класів Київщини

31 січня 2022 року
     28 січня 2022 року кафедра іноземної філології і перекладу гуманітарного факультету провела профорієнтаційну зустріч з учнями і батьками одинадцятикласників Білогородської ЗОШ №2 (Київська область).

     З вітальним словом до присутніх звернулася завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор С.М. Амеліна. Змістовно і переконливо Світлана Миколаївна наголосила на актуальності володіння іноземними мовами, зокрема німецькою. Розповіла про досягнення і перспективи міжнародної співпраці кафедри, стажування студентів у Німеччині і Франції, які вже стали традиційними і є надзвичайно пізнавальними для майбутніх філологів-перекладачів.
     Своїми враженнями щодо навчання у НУБіП з учнями поділилися і запрошені студенти спеціальності «Філологія (перша мова німецька)» ОС «Магістр» 1 року навчання: Яник Катерина, Веселова Олена, Садовська Юзефіна.

     У свій спосіб емоційно, захоплюючи та енергійно студентки представили той аспект студентського життя, який, на їх думку, є найвагомішим досягненням. Так, дякуючи розповіді Катерини Яник, присутні почули про важливість систематичного навчання, усвідомили, що успіх любить працьовитих і вмотивованих. З Оленою Веселовою ми здійснили віртуальну подорож по Польщі, зокрема по Слупську і Поморській Академії, в якій Олена навчалася за програмою «подвійний диплом» і здобула диплом бакалавра польської філології європейського зразка. А Юзефіна Садовська у цій школі вже другий рік поспіль викладає німецьку мову, формується як вчитель, вчиться теоретичний фундамент знань перетворювати у практичний досвід.

     Наприкінці зустрічі організатори відповіли на запитання учнів і батьків. Запросили до реєстрації й участі у предметних олімпіадах НУБіП. Для подальшої підтримки зв'язків було підписано договір про співпрацю.
     Отже, сподіваємось зустрітися з учнями вже у статусі студентів нашого університету.

Л.С. Колодіна,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook