Андрій Мушегян: «Для мене завжди буде істина у словах великого вченого Сергія Євсеєнка «Лікар лікує людину, а ветеринар – людство!»

19 січня 2022, 18:00

- Представтесь та розкажіть про себе.
- Мене звуть Мушегян Андрій Хажакович. Я випускник ще колишнього Національного аграрного університету (НАУ) 2006 року. Перший рік після навчання працював завідувачем лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку в місті Ніжин. Зараз працюю на посаді головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ніжинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області. Маю також другу вищу освіту магістра державної служби.
- Чи складно було у виборі професії?
- З вибором професії складнощів не було, адже ще у шкільні роки я вже чітко знав, ким хочу бути.
- Чи не шкодуєш, що обрав спеціальність «Ветеринарна медицина»?
- Ні разу не пошкодував. Завжди всім кажу, що я – лікар ветеринарної медицини і наголошую на відомому вислові Сергія Євсеєнка: лікар лікує людину, а ветеринарний лікар – людство. Намагаюся пояснювати, наскільки наша професія багатогранна та важлива. Популяризую нашу професію в своїх колах.
- Що за час навчання тобі запам’яталося найбільше?
- За час навчання дуже запам’яталися музей на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка, до розбудови якого і сам докладав колись руку; незабутніми залишилися виробничі практики в господарствах; звичайно ж, професіоналізм викладачів.
- Як давно відвідував рідну «alma mater» та які зміни побачив?
- На факультеті буваю часто, зокрема підчас проходження підвищення кваліфікації. Зміни в кращу сторону видно неозброєним оком. Розбудова кафедри анатомії та музею – вражають; створені наукові лабораторії з новим обладнанням; клініка «Ветмедсервіс», яка заслужено є кращою серед ветеринарних факультетів України та багато іншого.
- У чому ти бачиш переваги й перспективи для випукників факультету ветеринарної медицини?
- Після здобуття освіти перевага випускиника факультету в тому, що він може обрати мінімум кілька напрямків своєї професійної діяльності, зокрема, державну службу, лікувальну справу, лабораторну діагностику, ветеринарну експертизу та інше. А в умовах сьогодення це важливий пріоритет (не кожна спеціальність має таку розгалуженість) серед інших професій.
- Що би ти порадив вступникам 2022 року?
- Раджу абітурієнтам без вагань обирати факультет ветеринарної медицини НУБіП України. Це саме той факультет, який сформує вас, як спеціаліста своєї справи. Вступивши, потрібно добре вчитися, розвиватися та не стояти на місці і тоді в кожного буде все добре.
- Дякую за розмову, Андріє, за популяризацію нашої професії та любов до неї. Успіхів тобі та кар’єрного росту.

Розмову вела доцент Наталія Друзь

https://nubip.edu.ua/node/6042

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook