Кафедра ТІДП про підсумки 2021 року та про план розвитку на 2022 рік

16 січня 2022 року

 

13 січня 2022 року науково-педагогічний колектив кафедри теорії та історії держави і права зустрівся у змішаному форматі, щоб результати роботи кафедри за 4 квартал 2021 року та звіту за 2021 рік, а також за осінній семестр 2021-2022 навчального року, результати зимової заліково-екзаменаційної сесії та окреслити напрями роботи на весняний семестр 2021-2022 навчального року та на 2022 календарний рік.

 

Завідувачка кафедри Віра Качур поінформувала присутніх про результати роботи кафедри за осінній семестр 2021-2022 навчального року. Зокрема: 

1. Навчальна робота – повністю виконано педагогічне навантаження, яке було заплановане на осінній семестр 2021-2022 навчального року; проведено проміжну атестацію студентів юридичного факультету з дисциплін кафедри. Зокрема, впродовж 21-22 жовтня 2022 р. студенти юридичного факультету денної форми навчання 1, 2, 3 курсів ОС «Бакалавр» та магістри1 року навчання успішно пройшли проміжну атестацію з начальних дисциплін «Історія держави і права зарубіжних країн, «Теорія держави і права. Ч.1» (1 курс), «Історія вчень про державу і право» (2 курс), «Історія політичної і правової думки в Україні» (3 курс), «Філософія права. Ч1» (магістри1 року навчання). Явка склала 80%, середній результат – 19 балів. Проміжна ситуація завжди виступає певною серединкою у семестровому навчальному графіку студентів і часто-густо виконує свого роду мотиваційну роль для останніх. Адже результати показали студентам на їх «прогалини» у навчанні, а відповідно і в організації підготовки. Тому, зазвичай, вони активізують свою навчальну роботу і під час заліково-екзаменаційних сесій показують гарні результати. Не винятком стала і осіння заліково-екзаменаційна сесія 2021-2022 навчального року.

2. Методична робота – оновлено пакети тестових завдань, екзаменаційні білети для підсумкового контролю знань з дисциплін кафедри; розроблено та атестовано ЕНК з дисципліни «Право» для студентів агрономічного факультету, а також з дисципліни «Історія держави і права України (зао) для студентів юридичного факультету; оновлено ЕНК з дисциплін: «Теорія держави і права. Ч.1», «Історія політико-правової думки в Україні», “Історія вчень про державу і право” та «Філософія права» для студентів і магістрів 1 року навчання юридичного факультету та ЕНК з дисциплін «Правова культура особистості» та «Правознавство» для студентів неправничих спеціальностей; видано  3 навчальний посібник (2 одноосібно – Ірина Єрмоленко, Олена Попова, 1 у співавторстві – Віра Качур) та 4 науково-методичні розробки (Людмила Протосавіцька, Ірина Єрмоленко); отримано 1 сертифікат про підвищення кваліфікації (Віра Качур).

2. Наукова робота: 1 розділ у закордонній монографії  (Людмила Протосавіцька); наукові статті у міжнародних базах Scopus та WoS: Віра Качур, Людмила Протосавіцька, Сергій Козін, Карім Ємельяненко; тези доповідей; участь у сертифікованих заходах, участь в роботі Міжнародних конференцій,  студентська наукова робота – 3 гуртки «Історія вчень про державу і право» (Людмила Протосавіцька), “Клуб юних теоретиків права” (Віра Качур), “Історико-правничі студії” (Ірина Єрмоленко); залучено 1 студента до виконання НДР; участь студентів в роботі наукових конференцій та студентські публікації (публікації за покликанням – https://nubip.edu.ua/node/13628).

Керівництво НДР: 1 бюджетна (НДР 110/11-пр-2019 «Розробка ціннісно-правової стратегії розвитку правової культури в Україні у контексті протидії сепаратизму» (остаточний звіт) – Віра Качур).

3. Організаційна робота – проведено організаційні заходи «Тиждень правових знань у НУБіП України – 2021» (жовтень); 3 відкриті лекції (Віра Качур, Ірина Єрмоленко, Людмила Протосавіцька), участь в Дні відкритих дверей, участь в роботі комісії з атестації ЕНК (Віра Качур), просвітницький проєкт “Бесіди про право” (Віра Качур, Сергій Козін), просвітницький проєкт для школярів “Школа знавців права” (Віра Качур, Ірина Єрмоленко, Людмила Протосавіцька, Світлана Авраменко, Олена Чомахашвілі).

4. Виховна робота – наставництво на 2, 3, 4 курсах юридичного факультету і періодичні відвідування гуртожитку (детальніше за покликанням - https://nubip.edu.ua/node/96075 ).

5. Проведено 5 засідань кафедри та робочі наради за осінній семестр 2021-2022 навчального року.

 

Після підбиття підсумків науково-педагогічний колектив кафедри затвердив план розвитку підрозділу на 2021 календарний рік, який окреслив головні завдання кафедри відповідно до Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива -2025».

Наостанок викладачі кафедри були ознайомлені з тематикою онлайн-вебінарів весняної сесії просвітницького проєкту «Школа знавців права», з розкладом занять на весняний семестр 2021-2022 навчального року, склали графік консультацій (https://nubip.edu.ua/node/1433/2), отримали завдання заповнити графік відкритих лекцій на поточний семестр (Олена Чомахашвілі, Карім Ємельяненко, Світлана Авраменко) та сформувати пропозиції щодо наповнення спецфонду.

 

Віра КАЧУР,

завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook