Стартували курси підготовки до ЄФВВ в магістратуру (критичне, аналітичне та логічне мислення)

12 січня 2022 року

   Січень для студентів НУБіП України традиційно являється періодом зимових канікул, відпочинку після напруженої семестрової роботи. А от для студентів 4-го курсу, які бачать своє найближче майбутнє разом з alma mater й планують вступати до магістратури після завершення бакалаврату, рідний університет підготував гарний подарунок. В січні 2022 року з ініціативи декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Савицької розпочалися безкоштовні онлайн курси підготовки до складання єдиного фахового вступного випробування (критичне, аналітичне та логічне мислення) для вступу до магістратури. Заняття обіцяють бути цікавими, різноманітними, часом веселими, з великою кількістю практичних занять, вільним обміном думками на засадах толерантності, критичності мислення та взаємної поваги. Тому що проводить заняття майстер своєї справи – доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації Ірина Матвієнко.

   Перше заняття розпочалося із знайомства та привітань. Декан гуманітрано-педагогічного факультету Інна Савицька привітала з початком активної роботи курсів та закликала студентів серйозно поставитися до підготовки, адже від складання ЄФВВ залежить їх вступ до магістратури.

    Завідувач кафедри філософії та міжнародної комунікації Валентина Культенко теж привітала учасників курсів з початком їх роботи, а також зазначила, що критичне, аналітичне та логічне мислення в ХХІ столітті це «soft skills» успішної людини.

   Приємно відзначити, що на першу зустріч прийшло понад 70 учасників з різних факультетів: гуманітрано-педагогічного, аграрного менеджменту, економічного та юридичного.

    Кілька років поспіль вступ на навчання для здобуття ступеня магістра на окремі спеціальності відбувається на основі результатів ЄВІ та/або ЄФВВ. Проте цьогоріч МОН суттєво розширило сферу застосування єдиного фахового вступного випробування до магістратури з використанням технологій ЗНО: у 2022 році його проведення заплановано для спеціальностей галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини».
   Основна сесія ЄВІ/ЄФВВ триватиме протягом 20 червня – 1 липня. Тестування із загальних навчальних компетентностей відбудеться 20 червня, саме тому кафедра філософії та міжнародної комунікації, ідучи в ногу з часом, вирішила допомогти випускникам бакалаврату з підготовкою до випробувань. Тож бажаємо всім слухачам курсів успішної підготовки та продуктивної праці!


Валентина Культенко, Ірина Матвієнко,
доценти кафедри філософії та міжнародної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook