Осінні спогади: про виставку хризантем «Історія кохання»

13 грудня 2021 року

 

   У місті Києві щорічно на території Печерського ландшафтного парку «Співоче поле» проходить виставка хризантем. Цьогоріч були представлені композиції на тему «Історія кохання».

    У рамках виставки ми відвідали 10 основних локацій. При створенні композицій, як ми довідалися, було висаджено близько 30 тисяч кущів хризантем з мільйоном бутонів. Висота композицій - до 2,5 м, кожна з них є унікальною. Адже організатори вибирали квіти за кольором: більше червоного, рожевого, малинового і на додаток - білого та жовтого кольорів.

   Жовті хризантеми символізують любов, віддану дружбу, щирість, відкритість і зворушливість; білі - чистоту почуттів і помислів, чесні й віддані стосунки; насичені червоні, винні та бордові хризантеми - зізнання в коханні (їх, звичайно, дарують найближчим людям: коханим, близьким родичам, тим, з ким тісно спілкуються); з ніжними відтінками рожевого кольору - підходять юним і ніжним дівчаткам; квіти бузкового відтінку дарують незвичайним і творчим людям, підкреслюючи їх неординарність.

    Барвистість квітів показала всю красу осінньої пори. Можна було побачити варіації за мотивами етикеток від жуйок «love is», дощову романтику, де головні герої немов завмерли у поцілунку, злетіти на крилах любові чи на повітряній кулі, загадати бажання біля дерева у формі серця чи в тунелі кохання, перенестися до Парижу – міста закоханих, побачити карету з єдинорогом, який є символом відданого кохання лицаря до дами, сфотографуватися на фоні силуетів закоханих, лебедів і повітряних кульок, масштабного квіткового ведмедя із написом «Me to you» («Від мене тобі»), купідона та героїв мультфільмів тощо.

    Ця романтична виставка стала завершальним яскравим акордом сезону квітів. Будемо чекати наступного…

Катерина Баланюк і Тетяна Мозгова,
студентки 1-ї групи 3-го курсу СТН
факультету тваринництва та водних біоресурсів.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook