Вшанування Міжнародного дня студента. Участь гуртківців у роботі філософського науково-методичного семінару «Україна і світ: проблеми та перспективи міжнародної комунікації» для аспірантів та студентів НУБіП України

18 листопада 2021 року

 17 листопада 2021 року у Міжнародний день студента – свята тих, хто відчуває спрагу до знань, хто сповнений ідеями та надіями та напередодні вшанування Всесвітнього дня філософії – на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулася визначна, і вже традиційна подія. В рамках тижня філософіїкафедрою філософії та міжнародної комунікації був організований та проведений науково-методичний онлайн семінар «Україна і світ: проблеми та перспективи міжнародної комунікації», спільна платформа обговорення глобальних соціо-культурних перетворень, що відбуваються в наш час, долучення молодих науковців (аспірантів та студентів) до філософської спадщини, привідкриття сфери повсякденного мислення для нових ідей і стимулювння публічних виступів, дебатів та обговорень викликів сучасності, які постають перед соціумом в сьогоденні.

  Вже п’ятий рік поспіль кафедра філософії та міжнародної комунікації проводить даний захід в рамках Всеукраїнського освітнього проекту «Сковородинські навчання», започаткованого МОН України у 2017 році. Методичною основою науково-методичного семінару став розвинений Григорієм Сковородою принцип «Пізнай себе». Такий підхід дозволив організаторам задекларувати широкий спектр питань для обговорення, які знайшли відгук у аспірантському та студентському середовищі. Понад 130 студентів з різних факультетів НУБіП України взяли участь у заході. Метою даного семінару стало зробити філософію ближчою кожному: аспіранту, студенту та широкій аудиторії, усім, хто цікавиться такою діяльностю, яка відкриває нові можливості та простори для філософських розмислів, критичного мислення та дискусії, а також висвітлення актуальних проблем та окреслення перспектив міжнародної комунікації, взаємовідносин України зі світом.

У роботі семінару також взяли  участь учасники гуртка «Філософські проблеми міжособистісної та міжгрупової комунікації» студенти гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Психологія».

  

   

  Тематика семінару виявилася настільки цікавою для учасників, що велися жваві дискусії, висловлювалися глибокі думки. Проблеми міжкультурної комунікації, глобалізації, інтеграції, дискримінації, «відпливу умів», взаємодії моралі та політики, корупції настільки є актуальними сьогодні, що потребують подальшого критичного осмислення.

   

 

 Загалом науково-методичний семінар «Україна і світ: проблеми та перспективи міжнародної комунікації» виявився надзвичайно цікавим та плідним заходом, який відкрив можливість студентам  презентувати власні наукові доробки та заявити про себе як про молодих та дуже перспективних науковців. Захід став прикладом цікавого, невимушеного діалогу між студентами різних факультетів НУБіП України та викладачами кафедри філософії та міжнародної комунікації. Саме такі заходи сприяють всебічному розвиткові  студентської молоді, навчають мислити та орієнтуватися в житті.

 

Програма науково методичного семінару

Збірник матеріалів науково-методичного семінару

 Гейко С.М.,
керівник гуртка

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook