Передноворічне свято агробіологічного факультету - всі навчальні лабораторії успішно атестовані

10 грудня 2021 року

 Вже почалось майбуть майбутнє.

Оце, либонь, вже почалось…

Ліна Костенко

Сучасний світ стрімко розвивається. Сьогодні кожен спеціаліст має бути всебічно розвиненим та здатним до критичного мислення. Студенти повинні йти в ногу з часом, стати відповідальними, здатними опановувати сучасні технології, набувати нових знань і вмінь нестандартно їх використовувати.

Досвід показує, що основна база знань досягається студентами під час практичних занять, на яких можна навчитися будь-яким методикам, технологіям та іншим хитрощам, щоб досягти успіху у власній галузі.

 

Національний університет біоресурсів і природокористування України є одним з найкращих природничих університетів, адже агробіологічний факультет університету не відстає від світових тенденцій і постійно розвивається.

Згідно наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка проведено атестацію навчальних лабораторій університету з метою ефективного використання аудиторного фонду, покращення якості освітнього процесу, дотримання вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності, виробничої санітарії та протипожежної безпеки у навчальних та навчально-науково-виробничих лабораторіях НУБіП України.

Так перша декада грудня стала ще одним передноворічним святом, адже це час, коли комісією університету  успішно атестовані навчальні лабораторії факультету.

Кожна кафедра щорічно докладає чимало зусиль для підтримання навчальних лабораторій, зокрема, забезпечення сучасними технологіями, розробкою методичних матеріалів, підготовкою наочних матеріалів та ін. 

Перевірка навчальних лабораторій кафедри генетики, селекції та насінництва ім. проф. М.О. Зеленського відбулася одночасно з проведенням практичного заняття в навчальній лабораторії «Селекції і насінництва польових культур», де комісія мала змогу спостерігати за проведенням практичного заняття доцентом кафедри Юлією Дмитренко з дисципліни «Генетика». Студенти вивчали явища мітозу та мейозу, маючи змогу спостерігати ці процеси під мікроскопом.



Також, кафедра продемонструвала нові методичні матеріали, що розроблені в 2020-2021 рр. та містять сучасні методики досліджень.

Навчальна лабораторія «Генетичних ресурсів та сортової сертифікації» обладнана всіма необхідними засобами для вивчення генетичного різноманіття найрізноманітніших сільськогосподарських культур. Тут зібрана величезна кількість каталогів, атласів, державних реєстрів та методичних матеріалів. Наявні зразки типових культурних рослин, для вивчення їх особливостей.


Кафедра кормовиробництва, меліорації і метеорології на чолі завідувача кафедри Григорія Демидася успішно презентували навчально-наукову лабораторію кормовиробництва та навчальну лабораторію агрометеорології та меліорації.


Кафедра ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули за участі декана факультету Оксани Тонхи також довели, що навчальні лабораторії кафедри відповідають усім вимогам і здатна до проведення різних практичних згідно сучасних методичних рекомендацій.

 

А ось і презентація навчальних лабораторій кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. проф. О.І. Душечкіна.


На кафедрі технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика на постійній основі функціонують чотири лабораторії: навчальна лабораторія зберігання, переробки та оцінки якості продукції рослинництва; навчальна лабораторія технологічного і технохімічного контролю продукції рослинництва; навчально-науково-виробнича лабораторія переробки продукції рослинництва; навчально-науково-виробнича лабораторія з переробки плодів та овочів. Ці лабораторії дозволяють проводити, як навчальний процес так і наукові дослідження за напрямками: оцінка якості зерна і зернопродуктів, дослідження плодоовочевої сировини та дослідження технології виробництва і оцінка якості вин. Члени комісії відмітили активну роботу співробітників кафедри у напрямку методичного забезпечення та постійну діяльність щодо покращення матеріально-технічної бази лабораторій і наповнення їх сучасним обладнання.


 

Навчальна лабораторія кафедри рослинництва придатна для проведення сучасних досліджень в сфері рослинництва, зокрема, для перевірки на посівні та врожайні властивості насіння.


Загалом усі кафедри агробіологічного факультету гідно представили навчальні лабораторії і успішно пройшли атестацію.



Щиро вітаю агробіологічний факультет та усіх причетних з успішною атестацією навчальних лабораторій! Це стало для всіх ще одним передноворічним святом, а тому всім бажаю гарного святкового настрою!

Шпакович Ірина

Завідувач лабораторією кафедри генетики,

селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook