У рамках тісної співпраці відбулась профорієнтаційна поїздка в Фастівський ліцей-інтернат

2 грудня 2021 року
     За ініціативи проректора з науково-практичної роботи Василя Шинкарука відбулась робоча поїздка представників Університету до одного з партнерів НУБіП України – КЗ КОР «Фастівський ліцей-інтернат».

     Співпраця навчальних закладів має історію успіху в форматі проведення наукових гуртків з фізики, хімії, математики, біотехнології та екології, що допомагає ліцеїстам у їхній підготовці науково-дослідницьких робіт конкурсу-захисту МАН та дозволяє майбутнім випускникам без посередників познайомитись з можливостями навчання в НУБіП України.

     Зустріч була максимально продуманою та плідною. Директорка закладу Юлія Пасічнюк та її заступниця Наталія Пихновська провели екскурсію аудиторіями ліцею, члени учнівського самоврядування розповіли про організацію дистанційного навчання та роботу наукових гуртків природничо-математичної спрямування у межах співпраці з Університетом. Приємно вразило технічне забезпечення закладу комп’ютерними класами, мультимедійними дошками та вільний доступ до інтернету на території ліцею. Це гарантує якість проведення наукових гуртків у дистанційному форматі та безбар’єрний доступ учнів до навчальної інформації.

     Важливою частиною візиту було безпосереднє спілкування зі старшокласниками. Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко детально розповів про можливості вступу не лише до головного закладу Університету, але і до відокремлених його підрозділів – коледжів. Під час інформування учнів акцент був зроблений також на можливостях, що надають підготовчі курси до складання ЗНО, а також участь в олімпіаді для вступників в НУБіП.

     Далі розмова продовжилась у форматі дискусії. Ліцеїстів цікавили питання щодо деталей вступної кампанії 2022, переліку факультетів та спеціальностей, перспектив працевлаштування, можливості проходження практики за кордоном, отримання подвійних дипломів тощо. Майбутні випускники отримали вичерпні відповіді з перших вуст від начальника відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Дмитра Мотринчука. Особливо припав до душі ліцеїстам відеоролик, у якому особисто ректор Станіслав Ніколаєнко проводить віртуальну екскурсію найцікавішими місцями Університету.

     Знаковим моментом зустрічі став майстер-клас з орієнтування по сайту НУБіП України з прицілом на вступ від методиста вищої категорії відділу регіонального розвитку, координації ВСП дистанційної освіти та заочного навчання Ольги Данилевської–Жугунісової. Фахівець покроково пояснила та познайомила майбутніх абітурієнтів з інформацією необхідною вступникам.

     На завершення зустрічі представницею агробіологічного факультету, з яким у Фастівського ліцею-інтернату триває успішна співпраця та вже є власні вступники-амбасадори, доценткою кафедри кормовиробництва, меліорації та метеорології Анною Ярош була проведена агровікторина. Переможці змагань отримали в подарунок сувенірні чашки з символікою Університету.

     З хороших абітурієнтів постають допитливі студенти, далі – успішні випускники, що примножують здобутки Університету та заохочують наступні покоління отримувати освіту саме в НУБіП України.

     Співпраця в освітньому процесі з такими науково-орієнтованими навчальними закладами, як Фастівський ліцей-інтернат та нестандартні форми профорієнтаційних заходів є дійсно дієвими. Цей позитивний досвід відділ регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП планує поширювати з іншими освітніми закладами.

Анна Ярош,
доцентка кафедри кормовиробництва, меліорації та метеорології

Дмитро Мотринчук,
начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook