Практичні заняття на кафедрі військової підготовки відповідно до військових стандартів підготовки Збройних Сил України

25 листопада 2021 року
     Відповідно до наказу ректора "Про організацію військової підготовки студентів у першому семестрі 2021-2022 навчального року" підготовка тих, що навчаються, проводиться здійснюється у дистанційній формі. Протягом двох навчальних тижнів студенти опановують теоретичні знання, та первинні вміння та навички на скільки це можливо у дистанційних умовах. Практична складова перенесена на січень 2022 року для проведення в очній формі.

     Поруч із тим, постає дуже багато питань щодо приведення програм підготовки офіцерів запасу до сучасних вимог військової підготовки. З цією метою у Збройних Сил України були відпрацьовані "Стандарти підготовки Збройних Сил України, за напрямками, предметами підготовки та окремими видами діяльності! сумісні з стандартами підготовки збройних сил країн НАТО.
     У зв’язку з цим, рішенням завідувача кафедри військової підготовки Анатолія Есаулова, під час дистанційних занять був залучений один навчальний взвод для очних занять на базі кафедри військової підготовки.
     Мета цих занять опанувати сучасні вимоги та погляди на підготовку військовослужбовців. Це інтенсивний курс одиночної підготовки. До проведення занять залучені як викладачі кафедри так і фахові інструктора зі Збройних Сил України.

  

     Під час цих занять, поруч з навчанням студентів відпрацьовуються (удосконалюються) методики підготовки для подальшого їх впровадження на кафедрі військової підготовки. Всі заняття проводяться комплексно з відпрацюванням питань різних дисциплін. За основу взято навчання з тактичної, розвідувальної підготовки з відпрацюванням техніка прийомів і способів дій солдата у сучасному бою, маскування, маршова та психологічна підготовка.
     Під час занять обов’язково відпрацьовуються питання тактичної медицини, надання першої медичної допомоги при пораненнях та набуваються навички у перенесенні (евакуації) поранених і хворих з поля бою з використанням табельних та підручних засобів.

     Крім опанування практичних знань і навичок, важливими питаннями є дотримання заходів безпеки та виконання санітарних заходів в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 у т.ч. безпечні відстані під час шикування та занять, дотримання особистої та суспільної гігієни, проведення дезінфекції, практично всі заняття проводяться на свіжому повітрі.

НАВЧАЄМО, ЩОБ ЗАХИЩАТИ!

 

 

Ігор Радіонов
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook