Лікарі розповіли, чи можна приймати душ щодня

19 листопада 2021 року
     У багатьох країнах і культурах приймати душ кожен день вважається нормою. Це допомагає людям відповідати соціальним стандартам чистоти і зовнішнього вигляду. Однак суперечки про те, чи можна так часто митися, не вщухають.

     Медики відзначають, що з медичної точки зору душ необов’язково приймати щодня. В першу чергу, все залежить від пори року, відзначають лікарі. Взимку режим купання потрібно змінити, щоб захистити шкіру. Митися слід не більше 5-10 хвилин, при цьому варто використовувати мінімум миючих засобів. Після кожного походу в душ потрібно зволожити шкіру кремом або лосьйоном.

     Частота купання залежить і від віку. Необов’язково мити кожен день немовлят. Діти у віці 6-11 років можуть приймати душ раз в кілька днів. Підліткам слід митися кожен день, якщо вони активно займаються спортом. При настанні статевої зрілості частота купань варіюється від людини до людини. Літнім же людям душ кожен день також не потрібен-достатньо одного або двох разів на тиждень.
     Крім того, лікарі повідомляють, що митися щодня варто людям, які працюють з небезпечними речовинами, тваринами або на іншій «брудній» роботі. Наприклад, це відноситься до м’ясників, двірників, шахтарів, прибиральників сміття, садівникам.

     Лікарі попереджають, що вода, особливо з миючими засобами, змиває з шкіри бактерії, які допомагають організму захищатися від інфекцій. Тому, якщо така необхідність відсутня, митися повністю кожен день необов’язково.

За матеріалами інтернет-видання:
https://lhealth.info/7903/likari-rozpovily-chy-mozhna-pryjmaty-dush-shchodnia
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook