Доцент факультету ветеринарної медицини Віталій Ситнік пройшов наукове стажування в Самаркандському університеті ветеринарної медицини (м. Ташкент, Узбекистан)

16 листопада 2021 року

На факультеті ветеринарної медицини особлива увага приділяється питанню підвищенню кваліфікації співробітників, в тому числі і міжнародному стажуванню. Це сприяє професійному росту викладачів і росту їх професійної майстерності, що позитивно впливає на якість освітнього процесу.
З 27 жовтня по 11 листопада, за наказом ректора С. Ніколаєнка, співробітник НУБіП України, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Віталій Ситнік проходив наукове стажування в Самаркандському університеті ветеринарної медицини (м.Ташкент, Узбекистан). Під час проходження наукового стажування відбулася зустріч з ректором Самаркандського університету ветеринарної медицини, доктором біологічних наук, професором Худайназаром Бекназаровичем Юнусовим та деканом цього ж університету, доктором ветеринарних наук, професором Хакимом Бакаєвичем Ниязовим.

На зустрічі обговорювалися питання тісної співпраці між закладами вищої освіти. Договір про співробітництво та організацію взаємовідносин, який був підписаний ректором НУБіП України, професором С.М. Ніколаєнко, був взятий за основу подальшої співпраці в напрямку обміну здобувачами освіти в рамках підписаної двосторонньої угоди та інших міжнародних програм, обміну і поширенню академічної інформації та матеріалів, обміну і поширенню передового досвіду в галузі ветеринарної медицини, обміну періодичними академічними публікаціями, організації і реалізації спільних наукових проектів, проведенню науково-практичних конференцій, семінарів, майстер-класів та курсів підвищення кваліфікації фахівців.
На прохання декана факультету ветеринарної медицини Самаркандського університету ветеринарної медицини професора Х. Б. Ниязова доцент Віталій Ситнік виступив перед співробітниками та студентами факультету ветеринарної медицини. В своїй презентації він ознайомив з історією створення Національного університету  біоресурсів і природокористування України його структурою, а також більш детально зупинився на науковій роботі факультету ветеринарної медицини.

На запрошення директорів сільськогосподарських підприємств Узбекистану Віталієм Анатолійовичем надавалась науково-практична та консультативна допомога з питань організації ведення тваринництва, а також контролю у проведенні протиепізоотичних заходів.

Віталій Анатолійович також прийняв участь у міжнародному семінарі практикуючих ветеринарних лікарів в м. Фергана та виступив з доповіддю «Некробактеріоз корів. Етіологія, діагностика та методи лікування».

Завідувач кафедри епізоотології,
мікробіології і вірусології,
к.вет.н., доцент Володимир Мельник

 
 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook