Вшанували визволителів України

28 жовтня 2021 року

     В останні жовтневі дні далекого 1944 року радянські війська вибили окупаційні німецько-фашистські та угорські війська з останнього куточка України – в Карпатах. І згодом 28 жовтня стало офіційним державним святом – Днем визволення України від фашистських загарбників.

     Тож сьогодні в університеті пройшли урочини з приводу чергової річниці цієї пам’ятної події. До підніжжя пам’ятника на університетському меморіалі пам’яті студентів і викладачів, які не повернулися з полів Другої світової війни, поклали живі квіти.

  

  

  

  

  

  

  

  

     Вшановуючи пам'ять визволителів України, ректор університету Станіслав Ніколаєнко нагадав, що саме цього дня війська І і ІV Українських фронтів вийшли на кордон зі Словаччиною, звільнивши тим самим всю територію України. Але це далося дорогою ціною: за різними джерелами, України втратила від 7 до 10 мільйонів своїх громадян! Та й зараз на Сході нашої держави продовжують гинути її захисники. І ми мусимо про це пам’ятати, дбати про розвиток університету і виховувати його студентську молодь, як патріотів і свідомих громадян України.

     А завершив урочистості мистецький супровід у виконання викладачів кафедри культурології та університетських аматорів.

  

Валентин Обрамбальський
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook