Від презентації на науковому хабі – до участі в міжнародній конференції: апробація доповідей студентів по застосуванню дієтичних добавок

25 листопада відбувся науковий хаб кафедри громадського здоров’я та нутриціології, де майбутні нутриціологи освітніх рівнів «Бакалавр» і «Магістр» презентували результати своєї наукової діяльності.


На засідання хабу в рамках співпраці між факультетом харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України та ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» були запрошені студенти закладу фахової передвищої освіти. Члени гуртка «Нутриціологія», який функціонує в коледжі, відтепер постійні учасники дискусій, які відбуваються на науковому хабі, пропонують для обговорення свої доповіді.


Здобувачі бакалаврської ОП «Нутриціологія здорового харчування» та магістерської ОП «Нутриціологія» НУБіП України підготували якісні презентації, успішно апробували їх на засіданні наукового хабу та дали відповіді на запитання науково-педагогічних працівників та студентської аудиторії.


Особливо уважно доповідачі дослуховувались до порад завідувача кафедри Олега ШВЕЦЯ президента Асоціації дієтологів України, який має значний досвід організації та участі у конференціях міжнародного та національного рівнів. Завдяки співпраці кафедри з Асоціацією дієтологів України НУБіП України щороку організовує такі значні наукові події, як Національна науково-практична конференція «Дні нутриціології та дієтології в Одесі»,науково-практична конференція з міжнародною участю «Харчування. Здоров’я. Довголіття», Національна «Дні нутриціології та дієтології у Львові. Харчування і дієта: від традицій до профілактики та лікування» та інші.


Після врахування наданих рекомендацій представлені на хабі наукові доповіді будуть включені до програми VІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Застосування дієтичних добавок: Кому? Коли? Та з якою метою», яка запланована спільно кафедрою громадського здоров’я та нутриціології НУБіП України, ВГО «Асоціація дієтологів» України та ТОВ «ГК МедЕксперт» на 11-12 грудня 2025 року.


Побажаємо успіху здобувачам, які презентуватимуть свої наукові досягнення під час участі в студентській секції конференції, яка збирає найбільш відомих і поважних експертів в галузі нутриціології. Так ми популяризуємо нашу освітню програму, вибудовуємо імідж нової в Україні спеціальності та підвищуємо науковий рейтинг НУБіП України.

Альона АЛЬТАНОВА,
доцент кафедри громадського здоров’я та нутриціології