Гончар Віталій Володимирович

Асистент

Кандидат ветеринарних наук
Дисципліни викладання
  • Загальна і спеціальна хірургія
Освіта

Вища: закінчив Полтавську державну аграрну академію (2018) 

Дисертаційне дослідження

Дисертацію на тему "Вплив барвників жовтків на якість і безпечність курячих яєць за різних способів зберігання" захищено 29  вересня 2023 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради РСВР 028

Наукові інтереси
  • ветеринарна хірургі дрібних та продуктивних тварин

  • репаративна регенерація кісткової тканини у дрібних та продуктивних тварин

  • застосування компонентів донорської крові у ветеринарній медицині за патології різного генезу

Вибрані публікації
  • Gorkava, I. M., Malyuk, M. O., Kulida, M. A., Klymchuk, V. V., Onyshchenko, O. V., Gonchar, V. V., Kovalenko, D. O., & Tarnavskyi, D. V. (2025). Histological changes in the joint tissues of rabbits with gonarthrosis. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 16(2), e25090. https://doi.org/10.15421/0225090

  • Malyuk, M. O., Klymchuk, V. V., Kharkevych, Y. O., Honchar, V. V., Tarnavskyi, D. V., Dovbnia, Y. Y., Holopura, S. I., & Tkachenko, V. V. (2024). Effectiveness of blood transfusion to cats suffering flea infestation . Regulatory Mechanisms in Biosystems, 15(2), 207-211. https://doi.org/10.15421/022430

  • Malyuk, M. O., Dovbnia, Y. Y., Klymchuk, V. V., Honchar, V. V., BoikoN. І., & Solomon, V. V. (2024). Distribution of blood groups in cats in Kyiv and Kyiv Oblast (Ukraine) . Regulatory Mechanisms in Biosystems, 15(4), 917-920. https://doi.org/10.15421/0224133

  • Maliuk, M., Kulida, M., Klymchuk, V., Dovbnya, Y., & Honchar, V. (2023). The effect of transfusion of erythrocyte mass on clinical and haematological indicators of dogs with hemolytic anaemia caused by babesiosis. Ukrainian Journal of Veterinary Sciences, 14(4), 126-142. https://doi.org/10.31548/veterinary4.2023.126

  • Honchar, V., Iakubchak, O., Shevchenko, L., Midyk, S., Korniyenko, V., Kondratiuk, V., Rozbytska, T., Melnik, V., & Kryzhova, Y. (2022). The effect of astaxanthin and lycopene on the content of fatty acids in the yolks of chicken eggs under different storage regimes. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 16, 473–489. https://doi.org/10.5219/1774